Ronaldo opet u problemima sa zakonom: U Las Vegasu ga čeka suđenje za silovanje
Foto: Tuzlanski.ba

Katalonski Sport piše kako će Cristiano Ronaldo u decembru morati na sud u Las Vegasu. Radi se o slučaju silovanja iz 2009. godine koje se dogodilo u Nevadi.

Djevojka Kathryn Mayorga je slavnog fudbalera optužila za silovanje, a on joj je 2010. godine isplatio 300 hiljada eura kako ništa od njenih optužbi ne bi izašlo u javnost.

Mayorga je dobila privatnu tužbu protiv Ronalda

Ipak, Mayorga je inspirirana #MeToo pokretom 2018. godine s pričom izašla u javnost. Prvu parnicu je izgubila zbog nedostatka dokaza. Naknadno je protiv Cristiana Ronalda podigla privatnu tužbu koju je dobila.

Fudbaler će po svemu sudeći u decembru morati na sud ako se njegovi odvjetnici ne uspiju nagoditi s Mayorgom.

Ronaldo nikada nije porekao da se seksualni odnos dogodio

Podsjetimo, slučaj se dogodio u ljeto 2009. godine nakon što je Cristiano Ronaldo zaključio transfer u Real Madrid iz Manchester Uniteda. Prelazak je odlučio proslaviti u noćnom klubu u Las Vegasu gdje je Mayorga radila kao hostesa.

Platio joj je piće te nju i prijateljice pozvao u hotelski apartman na zabavu. Ronaldo nikada nije porekao kako se seksualni odnos dogodio, ali je prema njegovim riječima bio uz pristanak djevojke, dok je njena verzija priče suprotna.