Ronaldo odlučio, saopštenje sljedeće sedmice, evo i odluke
Foto: Tuzlanski.ba

Cristiano Ronaldo prekinut će višesedmičnu šutnju, postoje nagađanja, ali će se Portugalac oglasiti za par dana. Ovo je njegova odluka.

Poslije povratka sa Kupa Konfederacija gdje ne igra na meču za treće mjesto, Ronaldo je pohitao kući blizancima. Nazvao ih je "blagom", devojčica i dječak od surogat majke će odrastati kao i Ronaldo junior pod nadzorom bake i porodice najboljeg igrača svijeta, pišu Sportske.

Real čeka, ali čini se da će zvanično saopštenje biti objavljeno tokom sedmice. Naime, Ronaldo blokira prelazni rok Madriđana jer je želio da ode zbog prijetnje zatvorom i optužnice o utaji poreza. Cristiano je bio izričit, ali stvari su se promijenile.

Jedni kažu da nema pravih ponuda, on je želio u United, ali se isprečio navodno Jose Mourinho, u PSG mu se ne ide, dok je potpuno isključena Kina.

Postoji i verzija po kojoj ne želi ništa da rizikuje, i da upravo zbog stabilne porodične atmosfere, blizanaca ostaje u Madridu.

Zli glasovi govore i da će Real platiti porez, ali Cristiano će se pojaviti krajem mjeseca na prvom saslušanju. Ako prizna krivicu moći će da računa na novčanu kaznu i uslovnu, kao što se desilo Messiju, sa druge strane rizikuje bez nagodbe zaista odlazak u zatvor.

U svakom slučaju, ako ostaje u Realu, prvi naredni potez biće prodaja Morate Manchester Unitedu i vjerovatno kupovina Kilyana Mbapea, mada je neizvjesno hoće li mladi fudbaler već ovog ljeta u Madrid.

Transfer priča ljeta, kako smo i pretpostavljali od početka neće biti realizovana, Ronaldo ostaje u Realu.