Reakcije nakon poraza: Bolje sada nego u Slovačkoj!
Foto: Tuzlanski.ba

Zvjezdan Misimović izrazio je žaljenje što je mnogobrojna publika razočarana napustila stadion Koševo.

miske-repka3

Selektor Safet Sušić u nevjerici je gledao kako njegovi izabranici na terenu prosipaju prednost iz prvog poluvremena, ali je na kraju konstatovao da, s obzirom na rotacije u ekipi, poraz uopšte nije nelogičan rasplet sinoćnje utakmice protiv SAD-a (3:4).

- Čestitam gostujućem sastavu na dobroj igri i pobjedi. Planirao sam sve izmjene na poluvremenu osim Spahićeve. Njegovo odsustvo prouzrokovalo je probleme u odbrani. Nakon izmjena to više nije bila ista ekipa - rekao je Sušić.

Pape je dodao kako poraz ipak ima i manje loših strana.

- Nedostaje nam jakih utakmica pred dvomeč sa Slovačkom. Nikada nije lijepo izgubiti. Ne pamtim kada nam se nešto ovako desilo, ali možda je ovaj poraz došao u pravo vrijeme - kazao je naš selektor.

Sličnog je mišljenja i Elvir Rahimić, koji je umanjio značaj ishoda.

- Ne vjerujem da će se ovo mnogo odraziti na susret protiv Slovačke, jer smo isprobali dosta varijanti. Nije dobro izgubiti, ali bolje je u prijateljskoj, nego u Slovačkoj - rekao je Rahimić.

Zvjezdan Misimović izrazio je žaljenje što je mnogobrojna publika razočarana napustila stadion Koševo.

- Atmosfera je bila odlična, navijači su nas bodrili svih 90 minuta. Nažalost, nismo im odgovorili pobjedom. Nakon vodstva od 2:0 iz prvog poluvremena, naročito na svom terenu, ne smije se desiti da u drugom primimo četiri gola. Nadam se da ćemo se u narednoj kvalifikacionoj utakmicu vratiti pobjedama - rekao je Misimović, koji je sinoć odigrao odlično i zabilježio čak tri asistencije, prenosi Dnevni avaz

Klinsman: Očekujem vas na SP

Selektor SAD Jirgen Klinsman (Jurgen Klinsmann) bio je zadoovljan ishodom.

- Bila je ovo dobra utakmica protiv jakog tima. Velika je stvar za ovu ekipu igrati protiv imena kao što su Džeko, Ibišević i Spahić. Očekujem da vas vidim na SP - istakao je Klinsman.