\"Moja priča\" Dokumentarni film o Vedadu Ibiševiću (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U zgradi \"Unitic-a\" u Sarajevu premijerno predstavljen dokumentarni film o Vedadu Ibiševiću.

\"vedad-ibisevic\"Fudbalska zvijezda Bundeslige i ponos nacije Vedad Ibišević glavna je uloga dokumentarnog fima \"MOJA PRIČA\"

Film koji traje 48 minuta govori o životnom i profesionalnom putu Vede od njegovog izbjegličkog statusa u Tuzli preko američke Univerzitetske lige i Paris Saint Germaina pa sve do \"danas\" kada uživa u statusu jednog od najboljih napadaća Bundeslige i Evrope.

Ibišević je fudbal počeo trenirati u Tuzli, u \"Zmaju od Bosne\" nakon toga odlazi u Švicarsku a nedugo zatim i u Ameriku, gdje se u veoma teškim uslovima uspio nametnuti kao ozbiljan igrač na kojeg se mora računati.

Kako je istakao na premijeri filma njegov dječački san o krarijeri profesionalnog fudbalera se \"skoro\" pa ispunio, ostaje samo još želja da sa reprezentacijom BiH otputuje na jedno veliko takmičenje.

U dokumentarnom filmu posvećenom našem Zmaju osim Vedada, učestvuju njegov prvi trener Nevzet Hasanbašić Lija, kolege iz njegovog prvog kluba Zmaj od Bosne, članovi Vedadove porodice, advokat iz SAD-a Joseph P. Westhus, koji je jedna od najbitnijih ličnosti u karijeri Vedada Ibiševića, kao i sportski urednici i novinari vodećih medija u BiH.

Film je sniman na nekoliko lokacija u BiH, SAD i Njemačkoj, a snimala ga je produkcija Baza Media iz Ljubljane za Red Bull Media House iz Salzburga.

Premijeri filma u Sarajevu prisustvovali su brojni sportisti i sportski radnici, novinari, te Vedadovi prijatelji.

Dokumentarni film o Vedadu Ibiševiću \"Ovo je moja priča\"

Tuzlanski.ba