Foto: Tuzlanski.ba

Kako je bilo i najavljeno danas je u BKC-u Tuzla održana Javna tribina koju su organizovali navijači, simpatizeri i prijatelji F.K "Sloboda" Tuzla.

tribina sloboda3

Cilj Javne tribine bio je da se što hitnije pokuša pronaći način na koji je moguće pomoći F.K "Slobda", koji prolazi kroz najteže trenutke od svog postojanja (1919).

Uvodnim riječima prisutnima se obratio Azmir Husić koji je nakon ostavke Merseda Kovačevića trenutno "jedini" kandidat na mjesto predsjednika Upravnog odbora.

"Trenutno najnezahvalnija pozicija u gradu je mjesto predsjednika F.K "Sloboda, ali ukoliko budem izabran za predsjednika, moj cilj će biti da imam dobru saradnju sa navijačima, kao i da obezbjedim minimalne uslove klubu da može da funkcioniše" rekao je Azmir Husić poznatiji kao Amerikanac.

tribina sloboda

Svi prisutni su imali priliku da uzmu učešće u javnoj raspravi i daju svoje prijedloge kako i na koji način pmoći SVETINJI SA TUŠNJA.

"Cilj ove javne tribine nije da se vraćamo unazad i da tražimo krivce, već da vidimo šta mi kao navijači odnosno svi simpatizeri Slobode možemo uraditi i napraviti kako bi pomogli Slobodi" rekao je Eldar Bajrić vođa navijačke skupine Fukare Tuzla.

Činjenica koja raduje i ohrabruje je da se današnjoj Javnoj tribini odazvao veliki broj navijača i simpatizera ovog kluba koji su iskazali spremnost da pomognu. Prijedlog koji su svi prisutni podržali je da se u narednih nekoliko dana formira Udruženje građana koje će imati samo jedan jedini CILJ a to je pomoć F.K "SLOBODA".

tribina sloboda1

Aktivnosti Udruženja odnosile bi se prvenstveno na sakupljanje finansijskih sredstava kako bi se klub mogao nastaviti takmičiti u Prvoj ligi Federacije, zatim bi se pokrenule i razne akcije uz pomoć medija da se proba sakupiti što više novčanih sredstava koja bi bila namjenjena isključivo za rad i funkconisanje kluba iz Rudarske br.2

Spremnost da pomognu pokazali su i simpatizeri Slobode koji žive u dijaspori, oni su se takođe organizovali i počeli sa sakupljanjem novčanih sredstava koja će uplatiti na račun novosonovanog Udruženja građana.

tribina sloboda2

Naredni sastanak navijača, građana, simpatizera i priljatelja F.K "Sloboda" trebao bi se održati u subotu 9. Februara od 17:00 sati.

Ovim putem i mi ispred redakcije apelujemo na sve vas da svoje ideje za spas Slobode možete poslati na našu e-mail adresu: [email protected] a mi će sve vaše prijedloge prezentovati na idućem sastanku, jer:

NAS NEMA BEZ TEBE A NI TEBE BEZ NAS, VOLIMO TE NISI SAMA TI SI NAŠA SVETINJA.

F.K "Sloboda" u protekla tri dana odigrala je dva kontrolna susreta, u prvom su golom Redžića sredinom prvog poluvremana savladali skipu Budućnosti iz Banovića, a u današnjoj kontrolnoj utakmici mladi fudbaleri Slobode rezultatom 2:0 pobjedili su Rudar iz Ugljevika. Strijelac oba gola za crveno-crne bio je 17-godišnji Sejfo Hasanović koji je u igru ušao posljednjih 10 minuta što mu je bilo dovoljno da svojoj ekipi donese pobjedu.

Tuzlanski.ba