Portugalski mediji: Večerašnja utakmica najteži test za Portugal, najveća opasnost Džeko i Pjanić
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u Lisabonu večeras igraju utakmicu kvalifikacija za UEFA EURO 2024 protiv favorizovanog Portugala, javlja Anadolija.

Portugalski mediji poklanjaju veliku pažnju večerašnjem meču, napominjući da će selekcija Bosne i Hercegovine biti pravi test za nacionalni tim Portugala.

Kako navodi portal "Noticiasaominuto", reprezentacija Portugala očekuje pobjedu večeras protiv Bosne i Hercegovine.

"Kada su u pitanju direktni obračuni, Portugal i Bosna i Hercegovina su se već susreli u četiri navrata u kojima je portugalski tim upisao tri pobjede i jedan remi. Ipak, Bosna i Hercegovina je vrlo dobra ekipa sastavljena od mladih igrača i onih koji imaju bogato iskustvo, poput Edina Džeke i Miralema Pjanića", navodi se u tekstu.

Portal "Record" podsjeća da je selekcija Portugala na početku kvalifikacija u obje utakmice upisala pobjede protiv Lihtenštajna i Luksemburga, i da će meč protiv BiH biti dobar ispit za portugalski sastav kojeg trenutno predvodi selektor Roberto Martinez.

Portugalski dnevni list "Jornal de Noticias (JN)" upozorava da je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sigurno najteži test za Portugal u ovoj grupi.

Kako navodi "Dnoticias", Portugal će pobjedom protiv selekcije Bosne i Hercegovine pokušati povećati razliku u grupi "J" u odnosu na druge ekipe. U tekstu se dodaje da će ovo biti pravi prvi test u ovoj grupi za novog selektora Roberta Martineza.

Napominje se također da Bosna i Hercegovina nikada nije bila u završnoj fazi Evropskog prvenstva, dodajući da je ipak učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a kao najveću opasnost izdvajaju napadača Džeku i veznjaka Pjanića.

Utakmica trećeg kola grupe ”J” kvalifikacija za UEFA EURO 2024. igra se na stadionu ”Luz” u Lisabonu sa početkom u 20.45 sati.

Utakmicu Portugal - Bosna i Hercegovina prenosit će uživo 44 TV kanala.