Pogledajte novi kamp Zmajeva vrijedan 10 miliona eura (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Nova baza Zmajeva u završnoj fazi

novi-kampZahvaljujući portalu zenicablog.com u osmominutnom video prilogu možemo vidjeti kako trenutno izgleda skoro pa završen trening kamp Reprezentacije BiH na Crkvičkom brdu u Zenici.

Gradnja savremenog sportskog objekta po najmodernijim svjetskim i evropskim standardima u finalnoj je fazi i biće okončana do kraja ovog mjeseca. Vrijednost gradnje iznosila je oko deset miliona KM, od čega je Evropska fudbalska federacija (UEFA) izdvojila približno osam miliona, odnosno Svjetska fudbalska federacija (FIFA) dva miliona KM. Svečano otvaranje sportskog kompleksa je zakazano za septembar, a iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH su potvrdili su da će svečanu vrpcu presjeći prvi čovjek UEFA Michel Platini. On će u pratnji najbližih saradnika doputovati u BiH 2. ili 3. septembra.

U realizaciji ovog projekta važnu ulogu je imala i općina Zenica, koja je na period od 40 godina besplatno dala na korištenje zemljišta, te osigurala potrebne dozvole i infrastrukturne priključke u centru. Prema riječima načelnika Zenice Husejina Smajlovića, općinska administracija finansirala je i izgradnju oko 800 metara pristupnog puta.

Dva terena opremljena reflektorima, od čega je jedan sa prirodnom i drugi sa umjetnom travom. Kapacitet tribina iznosi 3.300 sjedećih mjesta, a ispod  su smještene prostorije sa ostalim pratećim sadržajima, uključujući restoran, kuhinju, salu za sastanke, moderne svlačionice, fitnes centar, vešeraj

Takođe u sklopu kampa se nalaze 24 dvokrevetne moderno opremljene sobe koje će omogućiti reprezentativcima potpunu izolaciju i potrebni mir u skopu priprema za važne mečeve.

Nadamo se da će naši Zmajevi upravo u ovom kampu odraditi dobar dio priprema za odlazak na mundijal u Brazil naredne godine. (zenicablog.com)