Pjanić u januaru kupuje kartu u jednom smjeru prema Madridu
Foto: Tuzlanski.ba

Reperezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić mogao bi, kako to tvrde italijanski mediji, u januaru napustiti Vječni grad.

pjanic u januaru

Dolaskom Zdeneka Zemana na kormilo Rome početkom ove sezone, češki je stručnjak uveo formaciju 4-3-3 u kojoj mu je teško pronaći mjesto za Miralema Pjanića.

Pjanić nije efektivan na krilnim pozicijama kao što je u sredini terena, ali sredina terena rezervisana je za mnogo defanzivnijeg Danielle De Rossija, pa italijanski mediji, pozivajući se na izvore bliske Romi, tvrde da će rimska ekipa u januaru prodati Pjanića.

Navodno se već vode pregovori sa nekoliko ekipa, prije svih Tottenhamom i Barcelonom. Ranije je potvrđeno kako je Roma ljetos odbila ponudu Tottenhama u visini od 25 miliona eura, te je odbila i interesovanje Barcelone.

Naime, ljetos je na adresu Rome iz Barcelone stigao fax u kojem su Katalonci tražili informaciju o dostupnosti Miralema Pjanića. U Romi su tada odbili mogućost prodaje, ali sada je situacija mnogo drugačija.

Barcelona i Tottenham od ljeta vode pregovore sa Romom oko Pjanića, ali to nisu jedina dva kluba koja su zainteresovana za bh. virtuoza. Navodno je Pjaniću u ovom trenutku ipak najbliži najtrofejniji klub svih vremena, madridski Real, pa je za očekivati vrući januraski prelazni rok.

SportSport / Tuzlanski.ba