Foto: Tuzlanski.ba

Nakon imenovanja novog tim menadžera Admira Smajića, Sloboda se "bacila na posao" kako bi se se pojačali kadrovski redovi za novu premijerligašku sezonu.

Crveno-crni dres od naredne sezone nosit će: Branislav Ružić, Adnan Osmanović te povratnici u tim Anel Husić, Saša Maksimović i Dino Hodžić.

Branislav Ružić (30) iskusni je golman sa premijerligaškim iskustvom, a u Slobodu je stigao iz Zvijezde Gradačac. Ugovor sa tuzlanskim timom potpisao je na godinu dana.

Adnan Osmanović (22) bio je kapiten sarajevskog Olimpika, a u Slobodu je stigao kao slobodan igrač te je sa upravom kluba potpisao ugovor na dvije godine. Također, do 2021. godine je potpisan i ugovor Anela Husića (24) koji se nakon epizoda u Zvijezdi 09 i GOŠK-u vratio na Tušanj.

Treba istaći da su mladi 19-godišnji igrači Dino Hodžić i Saša Maksimović, nakon što su završili posudbe u živiničkom Slavenu odnosno Zvijezdi iz Gradačca, produžili ugovore sa Slobodom. Hodžić je vjernost klubu produžio na tri godine, a Maksimović je potpisao ugovor na dvije godine. (Tuzlanski.ba)