Pep Guardiola: Benfica ima najjaču odbranu u Europi
Foto: Tuzlanski.ba

Pep Guardiola najavio je okršaj Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Benfice kao okršaj njegove ekipe protiv najjače odbrane u Europi. 

"Benfica ima najjaču odbranu, možda i najjaču četoricu u cijeloj Europi. Bit će to svakako jako zanimljiva utakmica. Međutim, Benfica nije defanzivna ekipa. Brane se visoko na terenu. Mi ćemo ipak bez obzira na to igrati svoju igru i imamo dvije utakmice da izborimo polufinale. Bayern uvijek želi biti najbolji, ali Benfica ima jako dobru sezonu i bit će to izjednačen susret", rekao je Guardiola pa nastavio:

"Shvatam da svi želite da osvojimo 'treble'. Želim ga i ja osvojiti, ali želi ga osvojiti i Barcelona, svake sezone i Real Madrid. Bayern je najbolji klub na svijetu, ali osvojio je 'treble' samo jednom u historiji", rekao je Pep.

Napad Benfice predovodi Jonas koji je trenutno vodeći u poretku za Zlatnu kopačku, a Neuer zna kolika opasnost prijeti od njega.

"Očekujemo da će Benfica napraviti sve ne bi li zabila barem jedan gol. Jonas je svakako najveća opasnost", dodao je Neuer. (Goal.com)