Foto: Tuzlanski.ba

Srbijanski internacionalac Dušan Pantelić, rođeni Kragujevčanin (29), bivši prvotimac Rada, Palića, Mladenovca, Srema iz Jakova, Teleoptika, Voždovca, Napretka, Bežanije, Novog Pazara, Radnika, Janjine, niškog Radničkog i Honveda, nedavno je odlučio nastaviti karijeru u redovima Tuzla Cityja.

"Ugovor je na tri godine, zadovoljan sam", istakao je Pantelić za Sport Klub. Pojasnio je potom otkud baš u Premijer ligi BiH.

"Mjerio sam nekoliko ponuda i izabrao onu koja mi najviše odgovara, kako zbog finansijskih uslova i ambicija kluba, tako i zbog blizine, dva i po sata od moje kuće, idealno. A, imao sam pozive iz Grčke, Kazahstana… Tražili su me i pojedini srbijanski superligaši, prednjačio je TSC. Interesovao me, ipak, odlazak u arapski svijet, postojali su nagovještaji da od svega može nešto da bude, zato sam i oklijevao, da bih odjednom presjekao, ne želeći da gubim vrijeme u čekaonici. Dopalo mi se ono što su predložili Tuzlaci, sjeo sam za sto sa direktorom Samirom Muratovićem i trenerom Draganom Jovićem, koji su insistirali na mom transferu, u akciju se zatim uključio klupski predsjednik Azmir Husić i dao zeleno svjetlo za realizaciju posla", rekao je.

U izjavi za klupski sajt nahvalio ga je direktor Muratović, rekavši da je on veznjak kakvog Tuzla dugo traži, uvjeren da će predstavljati veliko pojačanje i pravo osvježenje za naš elitni rang.

"Godi svaka njegova riječ, koliko prija, toliko i obavezuje, opravdat ću povjerenje, biti ono što Tuzla City od mene očekuje", dodao je.

Uskoro planira selidbu u Tuzlu.

"Polako se pakujem, u utorak ću da se pojavim na prvom treningu u novom okruženju, priprema se napad na titulu, koju pikiraju i Sarajevo, Borac, Zrinjski…", poručio je Pantelić.