Ovako su mediji u Hrvatskoj dočekali izjave Safeta Sušića o Alenu Haliloviću
Foto: Tuzlanski.ba

"On je još mlad, ne igra u hrvatskoj reprezentaciji, a nije standardan ni u svome klubu"

alen-haliloviccc

On još nije igrao za Hrvatsku službenu, kvalifikacijsku utakmica, pa još uvijek može igrati za Bosnu i Hercegovinu, ako se predomisli. Ali, ako bi sada i htio, za Brazil ne konkurira. Procedura je duga, traje nekoliko mjeseci, rekao je Sušić za FaceTV.

Svi hrvatski mediji prenijeli su izjavu selektora BiH Safeta Sušića da bi Alen Halilović mogao zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, ukoliko to zaželi.

Čini se kako Hrvati sada strahuju da ne bi ostali bez mlade zvijezde, pa sa dosta opreza prenose izjavu selektora Zmajeva:

Iako je Alen Halilović već nastupio za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, još uvijek je velika želja Bosne i Hercegovine. Naime, kako 17-godišnji Dinamov dragulj dosad nije nastupio u kvalifikacijskoj utakmici, još uvijek se može predomisliti.

To je dalo novi povod medijima u BiH da pitaju izbornika Safeta Sušića za mišljenje.

"On još nije igrao za Hrvatsku službenu, kvalifikacijsku utakmica, pa još uvijek može igrati za Bosnu i Hercegovinu, ako se predomisli. No, ako bi sada i htio, za Brazil ne konkurira. Procedura je duga, traje nekoliko mjeseci", rekao je Sušić za FaceTV pa dodao:

"On je još mlad, ne igra u hrvatskoj reprezentaciji, a nije standardan ni u svome klubu".

Podsjetimo, o Haliloviću u reprezentaciji je nedavno progovorio i Zdravko Mamić, i to na vrlo decidiran način. Gazda Dinama poručio je predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru kako i on i ostali u Savezu mogu odmah podnijeti ostavku, ako Halilović ne bude išao na Svjetsko prvenstvo u Brazil", prenosi Sportski.net.