Šok u Barceloni: Messiju pukao mišić, vraća se tek sljedeće godine
Foto: Tuzlanski.ba

Bez Messija čak dva mjeseca!

najbrza izmjena messi

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi odsustvovat će s terena između šest i osam sedmica, potvrdili su u danas iz Barcelone...

Pretrage su pokazale da je 26-godišnji Argentinac potrgao dvoglavi bedreni mišić u lijevoj nozi. Oporavak će trajati između mjesec i pol i dva, s time da će prvi dio rehabilitacije Messi obaviti u Barceloni, a drugi u Buenos Airesu.

Podsjećamo, Leo Messi je ozljedu zadobio u nedjeljnoj utakmici protiv Betisa u španjolskom prvenstvu. Iz igre je izašao već u 22. minuti.

Četverostrukom osvajaču Zlatne lopte ovo je već treća ozljeda u ovoj sezoni. U augustu je u utakmici Superkupa protiv Atletico Madrida dobio udarac u bedreni mišić lijeve noge zbog čega je pauzirao sedam dana. Krajem septembra je, pak, u dvoboju protiv Almerije zadobio i lakše puknuće bedrenog mišića desne noge što ga je izbacilo s terena na tri sedmice.

Leo Messi će ipak propustiti prijateljsku utakmicu izmežu Argentine i BiH koja se igra 18. novembra na stadionu baseball tima Cardinals u St.Louisu, koja će se po našem vremenu igrati u 01:30 sati uz direktan prenos na FACE televiziji.