Obojimo kanton u crveno-crnu boju
Foto: Tuzlanski.ba

Odbor za razvoj FK Sloboda Tuzla koji je oformljen prije par mjeseci kao segment kluba koji će raditi na razvoju FK Sloboda, započeo je realizaciju projetka pod nazivom “Obojimo kanton u crveno-crnu boju”,a sam projekat podrazumijeva realizaciju mnoštvo aktivnosti koje predstavljamo u nastavku.

1. Pokretanje marketinške usluge tokom svih događaja u organizaciji Kluba prema privrednim i drugim subjektima, a pod uslovima koji će biti definisani od strane U.O te podjednaki za sve zainteresovane.

2. Promocija Kluba u svim opštinama Tuzlanskog kantona putem organizacije simboličnog kviza kroz nekoliko pitanja vezanih za FK Sloboda i dodjeli određenog broja nagradnih ulaznica za domaće utakmice. Promocija Kluba će biti ispraćena video prilozima koji će se emitovati putem klupskih internet stranica.

3. Organizacija redovnog druženja igrača i navijača nakon domaćih utakmica, kao vid tradicionalnog druženja, a u cilju ostvarivanja neposrednog kontakta navijača i igrača te dalje popularizacije Kluba.

4. Promocija demo snimka prijedloga nove klupske pjesme koju će navijači imati prilku poslušati u subotu, 29.07. 2017. godine, nakon čega bi, ukoliko se prijedlog prihvati, uslijedila izrada studijskog snimka.

5. Uvođenje članskih kartica

6. News letter svim članovima kluba

7. Izrada android aplikacije

8. Prodaja petogodišnjih i desetogodišnjih ulaznica

9. Izrada malih serija reklamnih suvenira (majice, šalovi, dresovi, naljepnice) sa tačno definisanim mjestom prodaje, kao preteča realizacije Klupskog Fan-shopa i on-line shop-a te zaštite imena i simbola Kluba u nadležnim državnim institucijama

10. Organizovanje volonterske akcije za sređivanje tribine pomoćnog stadiona

11. Akcija prikupljanja sredstava za nabavku Klupskog autobusa

12. Odigravanje prijateljskih utakmica sa takmičarskim ekipama sa područja Kantona u cilju uspostave i razvoja međusobne saradnje klubova te razvoja prijateljskih odnosa.

13. Revitalizacija nekada tradicionalne manifestacije „Crveno-crna noć“

Pokretanje i realizacija projekta „Obojimo kanton u crveno-crnu boju ” smatramo, u sadašnjim okolnostima, neminovnim i neophodnim korakom ka:

– Daljnjem poboljšanju funkcionisanja našeg Kluba,

– Podizanju nivoa povjerenja simpatizera i navijača u strukture Kluba kroz direktno uključivanje u rad Odbora za razvoj,

– Poboljšanju posjete na utakmicama svih selekcija Kluba,

– Otvaranju mogućnosti da simpatizeri i navijači finansijski pomognu Klubu na krajnje jednostavan i maksimalno transparentan način.

Decidno definirani ciljevi sa multisektorijalnim pristupom će dozvoliti širinu u radu Odbora i ostalih službi Kluba (PR i marketing služba) pri realizaciji zacrtanih ciljeva projekta. Vremenski rok za realizaciju nije ograničen, a uveliko će zavisiti od iskazanog interesa navijača i simpatizera, zainteresiranosti privrednih i drugih subjekata.

Odbor za razvoj FK Sloboda Tuzla učinit će sve da planirane aktivnosti budu realizovane u što kraćem vremenskom periodu, a pokretanje projekta sa navedenim sadržajem ne znači da svi drugi konstruktivni i korisni prijedlozi neće biti uzeti u razmatranje i realizaciju.

Odbor za razvoj FK Sloboda ovim putem poziva sve zainteresovane simpatizere i navijače da se aktivno, na volonterskoj osnovi, uključe u realizaciju svih planiranih aktivnosti u okviru projekta, jer će upravo ova vrsta angažmana odrediti dinamiku realizacije, a sve što je potrebno je da se javite na mail: „[email protected]“.