Nastavlja se saradnja: "Sportsko srce" uz našeg borca Igora Emkića
Foto: Tuzlanski.ba

Za uspješne Igorove rezultate, svoj doprinos imala je i prodavnica "Sportsko srce" (TC Omega)

emkic-dzimi

Predhodna godina je bila mnogo uspješna za regionalnu borilačku scenu, najprije zahvaljujući FFC eventima na kojima su regionalni borci izgradili svoje ime. Među borcima iz Bosne i Hercegovine posebno se ističe naš borac Igor Emkić.

Podsjećamo, Igor Emkić, svoj debi za FFC je imao u Osijeku na FFC 05, koji je iskoristio na najbolji mogući način. Igor je savladavši favorizovanog i iskusnog Ivana Stanića, nokautom u trećoj rundi ostavio upečatljiv nastup regionalnoj publici. Nakon toga je stigao i prvi poraz u karijeri od Marokanca Ibrahima El Bounija, i to u prvim trenucima meča. Igor je svoju FFC sezonu završio pobjedom u Makedoniji na posljednjem prošlosezonskom FFC eventu, u meču s Kleanthis Mavropoulosom.

- Ono što je sigurno jeste nastavak FFC mečeva. U ovoj godini očekuje me još borbi ali za sada ne znam podatke o terminima i eventualnim protivnicima. Protekla godina bila je prilično uspješna i želim nastaviti tim putem, neće biti lako, ali upravo u tome i jeste izazov i motiv za nove uspjehe. Prijatelji iz prodavnice "Sportsko srce" su zaista jedni od onih bez čije pomoći bi svaki uspjeh bio mnogo teži, stoga se nadam da ćemo saradnju nastaviti i u ovoj godini, a posebno bi istaknuo i izuzetno dobru saradnju, podršku i savjetovanje profesora Tjelesnog odgoja i sporta Suada Hadžića. Za Tuzlanski.ba rekao je Igor Emkić,  kojem želimo još mnogo pobjeda u ovoj godini i da svoj položaj u FFC društvu učvrsti još više...