Nakon sukoba Hadžibegića s navijačima oglasili se i slovački mediji
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je poražena od Slovačke u okviru drugog kola grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Slovaci su slavili rezultatom 2:0, a jedan od detalja koji je obilježio meč jeste i rasprava jednog od naših navijača i selektora fudbalske reprezentacije BiH, Faruka Hadžibegića.

Navijači su bili nezadovoljni porazom i činjenicom da kapiten Zmajeva Edin Džeko, Rade Krunić te Amer Gojak nisu otišli pred navijače, prenosi N1.

Većina igrača predvođena Ibrahimom Šehićem je otišla kod najvjernijih navijača i pozdravili ih uz pjesmu tek nakon što su ih BH Fanaticosi pozvali da priđu tribini.

Selektor Zmajeva Hadžibegić je tražio od reprezentativaca da se vrate pred navijače, ali nije uspio vratiti Džeku, Krunića i Gojaka iako su oni sa sredine terena ranije pozdravili navijače, ali budući da su već prošli u tunel, Hadžibegić nije uspio da ih vrati sa ostalim igračima.

Uslijedila su prepucavanja, psovke navijača prema selektoru, ali ni Hadžibegić nije ostao miran cjelokupnu situaciju.

Ova informacija zapala je za oko i tamošnjim medijima.

“Vikanje i gestovi, kao na seoskoj utakmici. Selektor Bosne se posvađao sa navijačima”, prenio je slovački Sport Net.

Nakon utakmice se oglasio i bivši reprezentativac Slovačke Szilard Nemeth, "Nisam na to računao (preokret nakon neuspješne utakmice s Luksemburgom). Ugodno sam iznenađen našom igrom, a pomoglo nam je i to što su Bosanci došli sa stavom da im se ništa ne može dogoditi i da će lako pobijediti. Mislim da su bili iznenađeni našom aktivnom igrom i ostavili su nam dosta prostora".

Kvalifikacije za Euro bit će nastavljene u junu kada će naš tim 17.6. gostovati selekciji Portugala, dok je tri dana kasnije na rasporedu utakmica protiv Luksemburga.