Foto: Tuzlanski.ba

U okviru Šesnaestine finala Kupa BiH, Sloboda je u Travniku na stadionu Pirota poražena od domaće ekipe NK Travnik nakon izvođenja jedanaesteraca rezultatom 3:1.

Travnik je bolje otvorio susret, sjajnu priliku za domaće propustio je Dudić u 15. minuti susreta, a priliku je imao i Jusufbašić, koji je bio neprecizan u dva navrata.

travnik-sloboda4U drugom poluvremenu, najbolju priliku zaanike Denisa Sadikovića imao je u 70. minuti Mehidić koji je sam istrčao pred golmana Travnika, ali nažalost priliku koja mu se ukazala nije iskoristio.

Regularni dio utakmice na stadionu Pirota između NK Travnik i FK Sloboda okončan je rezultatom 0:0, odmah se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, piše Tuzlanski.ba

Neprecizno izvođenje jedanaesteraca Slobodu je koštalo prolaska u naredni krug Kupa takmičenja. Neprecizni sa bijele tačke bili su Mitrović, Mujić i Musić dok je jedini gol domaćina pogodio Mujkić. Iako je mladi golman Pirić uspio odbraniti udarac u prvom krugu izvođenja jedanaesteraca to je bilo nedovoljno jer su Travničani u naredna tri kruga bili sigurni te zaslužena ostvarili pobjedu i prolazak u naredni krug.

U subotu na Stadionu Tušanj u okviru 8. Kola Premijer lige BiH, izabranici Denisa Sadikovića dočekuju sarajevski Željezničar.

Današnji rezultati:

Igman - Sarajevo 0:2 (utakmica u toku)

Borac - Drina Zvornik 3.2 (penali)

Travnik - Sloboda 3:1 (penali)

Zrinjski - Napredak Novi Šepak 3:1

Radnik Bijeljina - Čelik Zenica 1:5

Mladost Velika Obarska - Mladost Župča 1:0

Vitez - Gradina 5:3 (penali)

Zvijezda Gradačac - Sloboda Novi Grad 5:1

Mladost Doboj Kakanj - Goražde 1:0

Metalleghe Jajce - Proleter Teslić 1:0

Jedinstvo - Široki Brijeg 0:2

Slavija - Velež 1:2

Sloga Ljubuški - Drina HE Višegrad 3:0

Rudar Prijedor - Podrgmeč 3:0

 Jučerašnji rezultati:

Mrkonjić Grad - Željezničar 0:2

Bratstvo Gračanica - Olimpic Sarajevo 3:4 (penali)

(Tuzlanski.ba)