Foto: Tuzlanski.ba

U okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH Sloboda je na Tušnju pred oko 1.000 gledatelja savladala Slaviju rezultatom 4:0.

Od prve minute susreta Sloboda je krenula agresivno prema golu Slavije i u prvih desetak minuta domaći su stvorili nekoliko izglednih prilika koje nisu uspjeli da iskoriste. U petoj minuti Mujić je zatresao mrežu golmana Lučića ali se našao u ofsajdu.

Napadačku igru fudbaleri Slobode krunisali su u 27 minuti kada je Zajko Zeba bio siguran sa bijele tačke. Prethodno je u kaznenom prostoru prekršaj za drugi žuti odnosno crveni karton nad Mujić Muhamedom napravio igrač Slavije Pušara Aleksandar nakon čega je Slavija ostala sa igračem manje na terenu.

Do kraja prvog poluvremena Slavija se uglavnom koncentrisla na odbranu svog gola dok su igrači Husrefa Musemića nastavili sa revijom promašaja.

U drugom poluvremnu fudbaleri Slobode nastavljaju kontrolisati igru i stvarati šanse pred golom Slavije. U 55 minuti susreta na odlično ubacivanje Nenada Kise Sulejman Krpić glavom postiže gol za 2:0.

Do trećeg gola Sloboda je došla u 75 minuti kada je glavni sudija svirao drugi jedanesterc na utakmici. U šesnaestercu oboren je Sulejman Krpić a ponovo precizan sa bijele tačke bio je dvostruki strijelac na utakmici Zajko Zeba.

Do četvrtog gola na utakmici Sloboda je stigla preko rezerviste Mirze Musića koji je nakon solo akcije prevario golmana Slavije i sigurnim udarcem postavio rezultat 4:0 što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat.

Utakmica na Tušnju počela je minutom šutnje za nedavno preminulog navijača Slobode Mirsada Ikanovića - Ćiru.

Na poluvremanu publika na Tušnju imala je priliku vidjeti novi redizajnirani autobus koji je obišao krug oko stadiona.

(Tuzlanski.ba)