Možemo i moramo pobjediti Slovačku, očekuje se preko 6.000 navijača u Žilini
Foto: Tuzlanski.ba

Još uvijek odlučujemo sami o svojoj sudbini

zilina-stadion

Poraz od Slovačke na Bilinom Polju bio je bolan i neočekivan, navijači na tribinama bili su na visini zadatka međutim na terenu nismo vidjeli reprezentaciju koja zaslužuje plasman na SP u Brazilu naredne godine.

Ako su oni mogli nas u Zenici, možemo (moramo) i mi njih u Žilini

Mnogo je bilo priče nakon poraza u Zenici, dok su jedni osuđivali taktiku Sušića drugi su kritikovali zalaganje igrača a sve skupa Slovaci iskoristili osvojili tri boda i stvorili sebi kakve takve šanse za plasman u Brazil.

Reprezentacija BiH još uvijek sama odlučuje o svojoj sudbini, za početak potrebna je pobjeda u Žilini. Selektor Sušić najavio je isti sastav kao i u Zenici jedino bi mogao izostati Avdija Vršajević koji ima povredu desne lože i za sada je pod ljekarskim nadzorom. Od prve minute mogao bi zaigrati Mensur Mujdža. Danas su igrači koji su igrali prvi meč protiv Slovačke trenirali u Hrasnici lakšim intenzitetom, a ostali nešto jačim. Reprezentacija sutra charter letom putuje u Žilinu.

Danas će se i veliki broj navijača BiH takođe zaputiti prema Slovačkoj gdje će na stadionu u Žilini biti 12-ti igrač naših Zmajeva. Očekuje se da bi preko 6.000 naših navijača moglo prisustvovati ključnoj utakmici za našu reprezentaciju.

Pisalo se da je i dolazak novajlije Hajrovića narušio atmosferu u reprezentaciji. Prije nekoliko mjeseci kada je stariji Hajrović odlučio da zaigra za Švicarsku u prijateljskom meču sa Tunisom, Džeko je na svom Twitter profilu napisao:

"Luliću, kapa dolje! To je pravi Bosanac i Hercegovac. Ova dvojica Švicaraca što dalje od svetinje Bosne i Hercegovine".

Nakon toga je Izet Hajrović, navodno, vrlo brzo odgovorio Džeki:

''Šteta je što je Zlatan Ibrahimović izabrao da igra za Švedsku, jer da je izabrao BiH, Džeko ne bi imao mjesta u reprezentaciji BiH. Ibrahimović je mnogo bolji igrač od njega''.

Safet Sušić u izjavi za medije rekao je da se igrači polako psihološki vraćaju nakon "šoka" u Zenici i da između igrača nema nikakvih problema.

"Atmosfera je, među igračima, danas malo bolja nego jučer. Nakon onog poraza, svi su bili utučeni i neraspoloženi, ali nikakvog problema nije bilo među njima niti između njih i mene. Dali smo ljudima materijal i mogu da pričaju šta hoće, a mi jedini odgovor možemo dati na terenu", rekao je Sušić.

Eventualne nesuglasice i nesparozume naši reprezentativci trebali bi rješevati van terena, navijači žele uspjehe, pobjede, radost, slavlje. Sigurno da smo bolja i kvalitetnija reprezentacija od Slovačke, međutim potvrda toga mora biti pobjeda u utorak u Žilini. Sad ili nikad, SRCEM DO POBJEDE !!!

Nakon Zenice redakcija Tuzlanski.ba seli se u Slovačku, nadamo se najboljem, a vama cjenjeni čitatelji redovno ćemo prenostiti atmosferu sa ulica Žiline uoči početka susreta...