Mbappe se vratio treninzima samo 64 sata nakon završenog finala
Foto: Tuzlanski.ba

Francuski napadač Kylian Mbappe se vratio treninzima PSG-a manje od tri dana nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva.

Mbappe je bio jedan od glavnih aktera nedjeljnog vrhunskog događaja protiv Argentine budući da je predvodio francuski povratak u regularnom vremenu s dva pogotka u 94 sekunde, a onda je zabio i u produžecima za izjednačenje 3:3.Njegov hat-trick na Svjetskom prvenstvu bio je prvi u finalima otkako je Sir Geoff Hurst također postigao hat-trick za Englesku 1966. godine protiv Zapadne Njemačke.

Po povratku u bazu za trening PSG-a Camp des Loges, Mbappe je rekao da se osjeća "bolje, bolje, bolje". Očekuje se da će se danas pridružiti treninzima s ekipom, objavio je klub na društvenim mrežama.

Ovo je bila naporna sedmica za Mbappea jer je nakon povratka iz Katara u ponedjeljak bio prisutan na proslavi francuskog srebra koje je održano na Place de la Concorde.

Očekivalo se da će 24-godišnjak imati malo slobodnog vremena (procjenjivalo se na oko 10 dana) prije nego što se vrati klupskim aktivnostima.

Međutim, on se već vratio i nastojat će preboljeti svoju bol sa Svjetskog prvenstva ranim povratkom u redove francuskog prvaka.

PSG se vraća u akciju 28. decembra utakmicom protiv Strasbourga u Ligue 1.

Očekivalo se da će Mbappe propustiti ovu utakmicu zbog odmara nakon Svjetskog prvenstva, ali sada izgleda da bi napadač mogao nastupati za ekipu Christophea Galitera za sedam dana.