Lewandowski potpisao za Bayern
Foto: Tuzlanski.ba

Robert Lewandowski od naredne sezone nosit će dres minhenskog Bayerna

Lewandowski-bayernPoljak će na kraju sezone napustiti Borussiju Dortmund i kao slobodan igrač preći u redove bavarskog kluba, potvrđeno je iz Bayerna. Dvadesetpetogodišnji napadač već dugo se spominje kao pojačanje na Allianz Areni, a sada je potpisao petogodišnji ugovor sa Bavarcima.

Za njegove usluge bili su zainteresirani Real Madrid, Manchester United i Arsenal, ali je on odlučio da ostane u Bundesligi, prenosi portal "Goal".

Lewandowski je bio blizu prelaska u Bayern još krajem prošle sezone, ali transfer nije dopustila Borussija prihvatajući činjenicu da će ostati bez igrača na kraju ove sezone, ali i bez obeštećenja.

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge opisao je Poljaka kao jednog od najboljih napadača na planeti i tvrdi da će on biti veliko pojačanje.

- Drago nam je da smo uspjeli realizirati transfer. Lewandowski je jedan od najboljih napadača na svijetu. Pojačat će naš tim i dat će nam dodatni kvalitet - kazao je.

Lewandowski je karijeru počeo u Znicz Pruszkowu, a prije dolaska u Dortmund 2010. igrao je u Lech Poznanu. S Borussijom je osvojio dva naslova prvaka Njemačke, DFB kup i superkup. (Fena)