Kraj radova na izgradnji sjeverne tribine stadiona Tušanj sredinom 2013.
Foto: Tuzlanski.ba

Za rekonstrukciju prve faze na stadionu Tušanj je uloženo više od četiri miliona KM.

tusanj-tribina-sjever1Radovi na realizaciji završnog dijela stadiona Tušanj, prema predviđenom planu i programu, trebali bi biti finalizirani sredinom 2013. godine. Nadležni su za kompletnu rekonstrukciju ovog sportskog stadiona izdvojili oko pet miliona KM.

Služba za komulanle poslove Općine Tuzla za nastavak izgradnje sjeverne tribine na stadionu Tušanj izdvojila je 800 hiljada KM. Zbog slabijeg priliva sredstava od planiranog u Budžetu, radovi koji su trebali biti okončani za otprilike godinu dana, još uvijek traju. No, kompletan moderan tuzlanski stadion uskoro bi mogao ugledati 'svjetlost dana'.

''Od poslova ostalo je još da se postave stolice i dio poslova koji su vezani za uređenje prostora za WC i ono što čini sanitarni dio ovog objekta. Za ovu godinu u Nacrtu budžeta Općine Tuzla planirano je 800.000 KM i, prema našoj procjeni, to bi bilo dovoljno za završetak poslova ovih koje sam nabrojao'', rekao je Kemal Kurević, šef Službe za komunalne poslove Općine Tuzla.

''Mi očekujemo da će se u 2013. godini ova tribina u potpunosti završiti, a njenim završetkom uradiće se i okolni prostor'', dodao je Aid Berbić, pomoćnik šefa u Službi za komunalne poslove Općine Tuzla.

Podsjećamo da su radovi u prvoj fazi izgradnje novog stadiona Tušanj, odnosno izgradnji sjeverne tribine stadiona, počeli u julu 2009. godine, a kapacitet tribina je više od 20 hiljada gledatelja. Prošle godine je završeno postavljanje vještačke trave, a obezbijedili su i kvalitetne uslove za boravak djece u svlačionicama. Za rekonstrukciju prve faze na stadionu Tušanj je uloženo više od četiri miliona KM.

''Ovo je bio veliki zahvat, tako da i Općina Tuzla radi u skladu sa finansijskim mogućnostima da ovaj projekat dovršimo. Ja mislim da smo uspjeli, s obzirom na budžete svih općina, uspješno ralizirati prvu fazu ovog projekta'', kaže Kurević.

Općina Tuzla proteklih nekoliko godinama izdvaja sredstva za razvoj sportske infrastrukture, naglasio je on i dodao da im je cilj da svaka mjesna zajednica ima po jedno sportsko i dječije igralište. U 2013. godini planirali su obezbijediti sredstva u iznosu od 300 hiljada maraka za izgradnju tri nova sportska terena, koja će stvoriti ambijent na visokom nivou, kako bi djeca imala što bolje uslove za bavljenje sportskim aktivnostima.

RTV SLON / Tuzlanski.ba