Karić: Ovog puta bodovi moraju ostati na Tušnju (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Posljednju domaću utakmicu u jesenjoj polusezoni naš tim će igrati protiv Gradine

sloboda-press-gradinaFudbaleri Slobode u 14 (pretposljednjem) kolu jesenjeg dijela prvenstva na Tušnju dočekuju ekipu Gradine iz Srebrenika. Nakon tri osvojena boda na gostovanju u Bugojnu protiv ekipe Iskre stručni štab i fudbaleri Slobode su optimisti pred sutrašnju utakmicu.

U tim se vraća nekoliko standardnih prvotimaca i šef struke crveno-crnih Smajil Karić na raspolaganju će za kantonalni derbi imati skoro sve igrače.

Gradina iz Srebrenika je do sada osvojila 5 bodova na gostujućim utakmicama a u posljednja tri kola ostvarili su pobjede uz 9 osvojenih bodova.

„Maksimalno respektujemo ekipu Gradine ali bodovi ovog puta moraju ostati na Tušnju" rekao je trener Smajil Karić na danas održanoj press konferenciji"

„Želimo da se pobjedom oprostimo od domaće publike i navijača u jesenjem dijelu prvenstva, ekipa je spremna i vjerujem i dobru igru i našu pobjedu" rekao je kapiten tima crveno – crnih Muhamed Omić.

Lider na tabeli Jedinstvo iz Bihaća na svom terenu dočekuje Branitelj dok u nedjelju drugoplasirani Rudar gostuje u Gabeli kod ekipe GOŠK-a.

Svi susreti 14. kola Prve lige Federacije na programu su u 13:00 sati.

Subotnja utakmica Crveno - crnih i Plavih iz Srebrenika biće tek šesta ligaška koju komšijski rivali igraju na Tušnju. U hramu tuzlanskog fudbala Srebreničani i nisu tako loše prolazili. Naši fudbaleri su slavili dva puta: 6:1 (1995/96) i 5:1 (1999/00), uz dva remija: 1:1 (1997/98) i 0:0 (1998/99), te jednim trijumfom Gradine 0:1 (1996/97). Ipak, gol razlika je ubjedljivo na našoj strani (12:4) i iskreno se nadamo da će se nakon subotnjeg susreta još više poboljšati.