ITF Poljska: Sigurnom igrom i pobjedom Jasmina Tinjić obezbjedila četvrtfinale
Foto: Tuzlanski.ba

Jasmina Tinjić plasirala se četvrtfinale 25.000 dolara vrijednog teniskog ITF turnira u poljskoj Zawadi.

jasmina-teren

Nakon što je u prvom kolu savladala Latvijku Dianu Marcinkevic rezultatom 7-6, 2-6, 6-3, Dvadesetjednogodišnja Tuzlanka, 303. igračica na WTA listi, je i u 2. kolu pobijedila je Ukrajinku Tetjanu Arefjevu (373.) rezultatom 6:0, 6:4.

"Igram dobro, željna sam uspjeha, zdravlje me služi, borim se za svaku lopticu, motiva ima na pretek, jednostavno uživam u svakom poenu. Pobjeda protiv Ukrainke možda djeluje lagana i ubjedljiva na papiru ali na terenu nije izgledalo tako, bila je to prava borba" za Tuzlanski.ba iz Poljske poručila je Jasmina Tinjić.

U meču za plasman u polufinale Tinjić će sutra igrati protiv četvrte nositeljice Hrvatice Ane Vrljić (236.) koja je danas savladala Njemicu Kristinu Barrios rezultatom 7-6, 3-6, 6-4.

tinjiiic

"Igrala sam sa Anom do sada već četiri puta a međusobni skor je izjednačen 2:2, Ana je iskusna, igra dobro ali to ne umanjuje niti moj motiv niti moju želju za pobjedom. Najvažnije je da me zdravlje služi, pa vidjet ćemo, nadam se najboljem" dodala je naša najbolja teniserka.

Jasmini želimo mnogo sreće u sutrašnjem meču: "Bravo Mimi, Tuzla je uz tebe"!

Tuzlanski.ba