Incident u Lukavcu: Nepoznate osobe pretukle dvojicu kadeta Slobode!
Foto: Tuzlanski.ba

stadion-lukavac2

Nakon  incidenta o kojem smo nedavno pisali a koji se dogodio nakon odigravanja utakmice 8. kola Prve nogometne lige FBiH između FK Radnički i NK GOŠK Gabela, kada je na izlasku iz Lukavca kamenovan autobus sa igračima i stručnim štabom gostujuće ekipe, danas se dogodio još jedan nemili incident u kojem su napadnuti i pretučeni mladići iz omladinskog pogona FK Sloboda.

Kadeti i juniori FK Sloboda danas su na stadionu Jošik u Lukavcu igrali mečeve u okviru 9. Kola, Prve omladinske lige BiH (Sjever). Nakon što su kadeti FK Sloboda remizirali sa vršnjacima Radničkog (0:0), na teren su istrčali i juniori obje ekipe.

U toku utakmice dvojica kadeta FK Sloboda, izašli su van stadiona kako bi samo nekoliko metara dalje otišli do prodavnice, gdje ih je napalo oko 7 mladića, koji su ih pretukli. Kako saznajemo, jedan od njih zadobio je i ozbiljnije povrede ispod oka. Nakon saznanja za ovaj incident, utakmica juniora je prekinuta, ali se nešto kasnije nastavila. Uz evidentno prisutan strah kod mladića koji su nastavili igrati utakmicu, juniori Slobode poraženi su rezultatom 2:1.  Treneri i igrači omladinskih pogona FK Sloboda ogorčeni su današnjim dešavanjima.

O ovom incidentu za sada se još niko nije zvanično oglasio... (Tuzlanski.ba)