Ibričić organizovao utakmicu u čast "Ljutih Krajišnika" (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Odigran humanitarni malonogmetni susret u čast "Ljutih Krajišnika"

utakmica-ljuti-krajisniciDan nakon što je naša nogometna reprezentacija izborila plasman u Brazil na Svjetsko prvenstvo, šokirala nas je smrt tri mlada navijača iz navijačke skupine „Ljuti Krajišnici" pri povratku iz Litvanije. U Bihaću je ovim povodom odigran humanitarni malonogmetni susret u sjećanje na Hasiba Mahmića, Viladana Pehlića i Almira Kasumovića.

Inicijator ove akcije je reprezentativac Senijad Ibričić, on je na ovaj način želio da se još jednom oda počast momcima koji su naše Zmajeve bodrili na gotovo svim utakmicama. Imena „Ljutih Krajišnika", Hasiba Mahmića, Almira Kasumovića i Vildana Pehlića, zauvijek će ostati urezana u bosanskohercegovačkom nogometu.

"Mislim da je ovo najmanje što sam mogao napraviti", rekao je Ibričić.

"Lako je biti zajedno u onim lijepim trenucima kad pobjeđujemo, ali treba biti veliki u ovako teškim trenucima i napraviti ih sretnim", kazao je bivši "Zmaj" Muhamed Konjić.

"Ja se sjećam tog slavlja, a onda sutradan kad smo čuli vijest da su ovi momci poginuli, više nikom nije bilo do slavlja", rekao je selektor Safet Sušić.

Pored aktivnih i bivših reprezentativaca, na ovaj humanitarni meč odazvali su se i brojni glumci, muzičari i političari.

"Mješavina je ovo i sreće i zadovoljstva, ali i tuge jer su oni bili momci koji su voljeli Bosnu u sebi, a ne sebe u Bosni", kazao je glumac Emir Hadžihafizbegović.

Mnogi naši reprezentativci, koji su bili najavljeni na ovom susretu, zbog klupskih obaveza nisu mogli doći u Bihać. Međutim, i pored toga, dvorana „Luke" u Bihaću bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a karte su rasprodane još prije nekoliko dana.

Nakon utakmice, Ibričić će sa porodicama poginulih „Ljutih Krajišnika" odlučiti da li će sredstva biti utrošena u gradnju spomen obilježja ili neki drugi projekt. (Federalna.ba)