Ibra postrojava po Parizu - poslije Van der Vila trpio i Layvin Kurzawa
Foto: Tuzlanski.ba

Rastanak na kraju sezone prilično je izvjestan, titula u Francuskoj je već osvojena, pa možemo samo da pretpostavimo da se Zlatanu Ibrahimoviću ili smučilo društvo na Parku prinčeva ili je čvrsto riješio da pokuša da ovog proljeća sa Paris Saint Germainom  osvoji jedino što mu nedostaje - pehar Lige prvaka.  

Francuski mediji navode da je švedski reprezentativac poslije Gregorija Van der Vila trenirao strogoću na još jednom mladom i ponekad neozbiljnom saigraču - Layvinu Kurzawi.

Podsjetimo, Van der Vil je bukvicu morao da sasluša pošto je odlučio da ne sačeka kraj susreta Troyesa i Paris Saint Germaina, nego je već na poluvremenu odlučio da napusti stadion. Kurzawin grijeh dogodio se na treningu. Reprezentativni lijevi bek je Ibrahimovićev gnjev navukao time što je na trening PSG-a doveo nekoliko drugara. Preglasnih.

Ibra ko Ibra, ponekad arogantan, ali sa podlogom za takav stav, nije mogao da prešuti. Nije Kurzawi pomoglo što je bio u društvu saigrača Adriena RabiotaBlaisa Matuidia. Bujica kritika je izvirala iz Ibrahimovićevih usta.

Navodno je sve riješeno time što je Matuidi prihvatio na sebe obavezu da sjede sa Kurzawom i objasni mu da se takvo ponašanje više neće tolerisati.

Kad Ibra zapovijedi...