Ibišević za FIFA.com: U Brazil ne idemo kao turisti
Foto: Tuzlanski.ba

Vedad ibišević, junak iz Kaunasa, danas je na naslovnoj stranici FIFA-e, a mi vam donosimo intervju sa napadačem Stuttgarta.

131015ibisevic2"To što smo se kvalifikovali znači izuzetno mnogo za mene i Bosnu i Hercegovinu. Svjetsko prvenstvo se igra svake četiri godine i to je najelitnije takmičenje. Veće i od Evropskog prvenstva. Posljednja dva puta smo zapeli u baražu što ovaj odlazak čini još većim," rekao je Ibišević za FIFA.com

Ibišević je otkrio i kako se on osjećao kada je sletio na sarajevski aerodrom.

"Nakon utakmice odmah smo odletjeli kući. Organizovana je velika proslava, a mi smo kroz grad prošli u dvospratnom autobusu. Atmosfera je bila zaista fenomenalna," rekao je Ibišević i dodao:

"Emocije su bile zaista velike kada sam postigao gol. Na nama je bio veliki pritisak u zadnje dvije utakmice, ali smo ostali mirni i uradili što je trebalo," riječi su Ibiševića.

Ibišević je za FIFA.com poručio kako u Brazil ne idemo "kao turisti".

"Tu će biti najveći fudbaleri današnjice i jedva čekam da zaigram protiv njih. Ne idemo u Brazil turistički i kako bi upoznavali nove ljude. Učinit ćemo sve da Bosna i Hercegovina bude ponosna," završio je Ibišević. (Avaz.ba)