Ibišević i Džeko strijelci za svoje ekipe (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Dva naša reprezentativca večeras tresla mreže

vedo-dzekoU posljednjem susretu 18. kola njemačke Bundeslige večeras su se sastali Stuttgart našeg Vedada Ibiševića i lider na tabeli Bayern iz Münchena. Fudbaleri Stuttgarta došli su u vodstvo golom Ibiševića u 29 minuti, asistent kod gola bio je Abdellaoue. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor da bi u nastvaku susreta Bayern pokazao ko je "gazda" Bundeslige.

Bavarci su do kraja utakmice uspjeli preokrenuti rezultat, a preokret u igri Bayerna dogodio se nakon dvostruke izmjene kada su u igru u 59 odnosno 60 minuti ušli Pizzaro i Mandžukić umjesto Shaqiria i Kroosa. Upravo je Pizzaro izjednačio na 1:1 golom u 76' minuti na asistenciju Thiaga, koji je u zadnjoj minuti fenomenalnim golom donio novu pobjedu Bayernu.

Fudbalerima Bayerna ovo je bila 16 pobjeda u sezoni, sa ovom pobjedom imaju čak 13 bodova prednosti nad drugoplasiranim Leverkusenom, i teško da će prokockati šansu da odbrane titulu. Stuttgart je pak ostao na 12. mjestu.

Drugi naš reprezentativac Edin Džeko nastupio je za M.City od prve minute u utakmici 23. kola engleske Premier League. Građani su gostovali kod ekipe Tottenhama.

Svega 15 minuta gostima je bilo potrebno za prvi pogodak na ovom susretu, a prvi u listu strijelaca upisao se Agüero S. U 50 minuti Tottenham ostaje sa 10 igrača jer je crveni karton zaradio Rose koji je skrivio penal. Siguran sa bijele tačke bio je Toure Y. za prednost od 2:0.

U 54 minuti u strijelce se upisao i Edin Džeko. Tottenham je tek preko Capouea uspio ublažiti poraz na 1:3 da bi fudbaleri M.Cityja do kraja utakmice iskoristiti prednost od jednog igrača više na terenu i postižu još dva gola. Prvo je na asistenciju  Fernandinha pogodio Jovetić u 78 minuti a za konačnih 1:5 pobrinuo se minut prije kraja Kompany.

Ovom pobjedom tim našeg Edina Džeke preuzeo je lidersku poziciju sa 53 boda ispred Arsenala koji ima bod manje i nalazi se na drugoj poziciji. Neprijatno iznenađenje priredio je Chelsea koji je na svom terenu odigrao bez golova protiv ekipe West Hama. (Tuzlanski.ba)