I susjedi Vatreni idu plesati sambu u Brazilu (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

U drugom susretu baraža nogometna reprezentacija Hrvatske izborila je plasman na SP u Brazilu naredne godine.

[caption id="attachment_40449" align="alignnone" width="600"]mandjukicFoto: Goran Stanzl/PIXSELL[/caption]

Nakon očajnog izdanja u prvom susretu na Islandu kada su Vatreni imali igrača više na terenu skoro čitvao drugo poluvrijeme što nisu rezultatski iskoristiti, uzvratna utakmica na stadionu Maksimir bila je potpuna drugačija priča.

Fantastična podrša sa tribina nogometašima Hrvatske dala je krila a izabranici Nike Kovača su od prve minute pokazali da silno žele plasman u Brazil. Uoči utakmice mnogi su bili mišljenja da Hrvatskoj neće biti nimalo lako da savladaju neugodne "ribare" sa Islanda.

Prvu pravu priliku Hrvatska koristi i pretvara u pogodak u 29 minuti. Ubacio je Rakitić slijeva, Perišić na petercu ne uspijeva zahvatiti loptu, koja se odbija na drugu vratnicu. Tamo je čekao Mandžukić, koji je znao kamo je treba spremiti!

Samo desetak minuta kasnije tačnije u 39 minuti Mario Mandžukić od heroja postaje tragičar. Uslijedio je šok na Maksimiru kada je Mandžukić  jako ružno i nespretno startao na Gudmundssona. Sudija Kuipers istog trena mu je pokazao crveni karton. Bilo je to  zasluženo isključenje za napadača Bayerna.

Iako su nogometaši Hrvatske drugo poluvrijeme započeli sa igračem manje to ih nije spriječilo da nastave vršiti pritisak na gol Islanda. Rezultat takve igre došao je veoma brzo odnosno u 47 minuti kada Kovačić je napravio pravi slalom, ušao u sredinu, pa gurnuo loptu za Srnu desno koji je iskosa, s vrha 16-erca, tukao iz prve, iznenadivši nespremnog Halldorssona.

Bilo je to 2:0 za Hrvatsku.

Do kraja susreta mogla je selekcija Hrvatske postići još neki gol, najprije u 60 minuti kada je sjajno ubacio je Rakitić iz kornera, Olić fantastično puca makazicama a lopta se od stativu odbila u ruke Halldorssona.

Iskrene čestitke našim susjedima Vatrenim na zasluženo izborenom plasmanu na najveću svjetsku fudbalsku/nogometnu smotru Mundijal u Brazilu 2014 god. (Tuzlanski.ba)