Husić: Pozivam navijače da se suzdrže od vrijeđanja igrača i stručnog štaba
Foto: Tuzlanski.ba

Poraz na Tušnju od Branitelja u tuzlanskoj sportskoj javnosti odmah je aktivirao priču o smjeni aktuelnog šefa struke našeg Kluba.

azmir-nakon-braniteljaSmajil Karić je uz zvižduke i psovke sa tribina ispratio kiks protiv tima iz Rodoča, no prema riječima predsjednika Kluba Azmir Husića, on će do kraja polusezone sjediti na klupi Crveno – crnih:

Promjena u stručnom štabu neće biti do kraja polusezone. Ostalo nam je još tri kola i mislim da eventualne smjene ne bi donijele ništa specijalno našem timu.".

Husić je svjestan bijesa navijača zbog poraza, ali ih sve poziva da nastave podržavati Crveno – crne.

Niko ne voli da gubi! I ja se osjećam nesretno što nismo upisali pobjedu, ali tako je to u fudbalu. Istina je da se ne treba radovati tuđoj nesreći, ali i Jedinstvo je izgubilo kući i ostalo nam na odstojanju od pet bodova. Do kraja polusezone imamo još tri kola i nema nam druge nego učiniti sve da do pauze osvojimo što više bodova.", poručuje Husić, te dodaje:

Pozivam sve iskrene navijače našeg tima da se suzdrže od vrijeđanja naših igrača i stručnog štaba. Razumijem da znaju biti i ljuti i bijesni, ali kada vrijeđaju njih, osjećam se kao da i meni govore te uvrede. Trebamo zajednički izdržati do kraja polusezone, ostvariti što bolje rezultate, a nakon toga ćemo vidjeti šta i kako dalje!". (fksloboda.ba)