Husejinović: Premijer liga bez Slobode je nezamisliva
Foto: Tuzlanski.ba

Dvadesetčetverogodišnji fudbaler Sarajeva Said Huseinović nekoliko dana prije početka priprema s matičnim klubom iskoristio je za posjetu roditeljima u Tuzli.

\"said-huseinovic\"Nakon sporazumnog raskida ugovora s njemačkim prvoligašem Werderom iz Bremena Huseinović se skrasio u Sarajevu, gdje je, kako nam je ispričao, prezadovoljan svojim učinkom, ali i odnosom uprave prema njemu.

Raskid s Werderom

- Potpuno korektno i na obostrano zadovoljstvo, raskinuo sam ugovor s Werderom. Jednostavno nisam imao priliku da se dokažem, ali će mi ostati te tri godine u lijepom sjećanju. U Sarajevu sam igrao svega dva mjeseca i sedam utakmica i zabilježio dva gola i četiri asistencije. Došao sam kao slobodan igrač i moram priznati da sam postigao više od svojih očekivanja. Zahvalan sam ljudima u upravi, jer imamo izuzetno profesionalan odnos - govori Huseinović.

Šanse da ostane u bordo dresu nakon januara iduće godine, kada mu istječe jednogodišnji ugovor, kako nam je ispričao, vrlo su male. Ponuda ima dosta i ne brine za svoju budućnost.

- Imam ponudu splitskog Hajduka i još nekoliko hrvatskih klubova. Također, moj menadžer je pregovarao i s italijanskom Sienom, a nije isključeno ni da se vratim ponovo u prvu ili drugu njemačku ligu. Ne brinem se puno, najbolju priliku ću, sigurno, iskoristiti. Želja mi je da nađem klub u kojem ću igrati, ali i da Sarajevo zaradi na mom transferu - kaže Huseinović.

Klub u kojem se igrački afirmirao, tuzlanska Sloboda prolazi najtežu agoniju u svojoj 93 godine dugoj historiji. Huseinoviću, koji je prošao juniorsku školu Slobode kao njen prvi tim, ispadanje crveno-crnih s Tušnja u Prvu ligu Federacije BiH teško je palo.

Žal za Slobodom

- Žalosno je to što se dešava Slobodi i zaista mi je krivo. Nisam ni slutio da će se završiti ispadanjem u nižu ligu. Premijer liga bez Slobode za mene je nezamisliva i nadam se da će se ekspresno vratiti u elitni rang takmičenja. Želim im svu sreću u tome - dodaje Huseinović.

Said Huseinović s juniorima Slobode u sezoni 2006./2007. osvojio je treće mjesto u državnom prvenstvu, kada je proglašen i najboljim igračem. Upisao je i dva nastupa u dresu s državnim grbom. Oba su bila prijateljska. Prvi protiv Makedonije za vrijeme kratke selektorske ere Mehe Kodre, a drugi protiv Bugarske, kada je na čelu reprezentacije bio Miroslav Ćiro Blažević.

Najskuplji transfer

Huseinovićev transfer iz tuzlanske Slobode u njemački Verder i dalje je jedan od najskupljih u fudbalskoj historiji BiH. Prodat je za milion maraka, isto kao i Mirza Mešić francuskom Nantu. Zanimljivo je da je Mešić, baš kao kasnije i Huseinović, u inozemstvo otišao iz tuzlanske Slobode.

BHFudbal.ba / Tuzlanski.ba