Foto: Tuzlanski.ba

Oko deset hiljada navijača došlo je na protest protiv vlasnika kluba, ali sve je eskaliralo. Došlo je i do tučnjava, na terenu huligani kradu kamere pored terena i korner zastavice

Manchester United trebao bi igrati utakmicu engleskog prvenstva s Liverpoolom u 17:30 sati, ali sve je pod upitnikom pošto su dva sata uoči utakmice bijesni navijači 'crvenih đvaola' nakon nekoliko sati protesta ušli na stadion!

Navijači nekolicine engleskih klubova među kojima su i United i Arsenal održavaju proteste zbog nezadovoljstva upravama svojih klubova, a za nedjelju je bio planiran prosvjed ispred Old Trafforda.

Ipak, protest je eskalirao, došlo je i do nekoliko tučnjava, a navijači su na kraju ušli na stadion i počeli paliti baklje. Čak oko deset hiljada navijača došlo je na protest, a u stadion su utrčale stotine.

Neki huligani čak su i ukrali korner zastavice, kao i kamere koje su se nalazile pokraj terena. Na jednu ekipu kamermana bacili su bocu te im poručili da si kamere zabiju u guzicu, prenosi Sun, a jedna bakla ispaljena je u smjeru studija Sky Sportsa gdje se nalazio Jamie Carragher.

No to nije sve! Neki navijači otišli su ispred hotela Lowry odakle je momčad 'crvenih vragova' trebala poći na utakmicu te su blokirali bus kojim su prema stadionu trebali krenuti igrači i stožer.

Policija trenutno čuva momčad Liverpoola u njihovom hotelu, a sucu Michaelu Oliveru rečeno je da zasad ne dolazi na stadion, javlja Daily Mail.

Uskoro opširnije...