Foto: Tuzlanski.ba

U okviru 11. kola Prve lige FBiH naš tim je poražen u Orašju rezultatom 2:0

fukare-u-orasjuSa ogromnom dozom optimizma, prava armija navijača Slobode doputovala je u Orašje uvjerena da se u gradu na Savi može doći do novih bodova. Nakon tri vezane pobjede Crveno - crnih, očekivao se četvrti uspjeh, no tako nisu razmišljali popularni Labudovi. Već u trećoj minuti imali su sjajnu priliku da preko Draganovića zatresu mrežu našeg tima, ali Ribić je bio na visini zadatka.

U prvih pola sata glavnu ulogu na terenu preuzeo je glavni sudija Karačić iz Čitluka koji je gotovo svaki prekršaj naših fudbalera kažnjavao žutim kartonima. Interesantno, većina požutjelih bili su prvotimci kojima je prijetila suspenzija.

Orašje je u nekoliko navrata imalo izgledne prilike, ali je naša odbrana dobro reagovala. Sve do 23. minute kada je nakon kornera Mujić ostao sam u skoku na pet metara od naše mreže. Vazdušni duel sa Ribićem nekadašnji napadač Slobode bez problema dobija za vodstvo Labudova 1:0.

Naši fudbaleri su se bunili zbog navodnog prekršaja nad Ribićem, no sudija pokazuje na centar. Pred kraj prvog poluvremena Crveno - crni su imali inicijativu. Nakon kontranapada u 38. minuti Selamović matira Mašića, ali je zbog navodnog ofsajda pogodak poništen. U 43. minuti Brčkalić je sa dvadesetak metara sjajno šutirao iz voleja, no golman domaćina "vadi" loptu ispod same prečke.

fotoprica-orasje

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak dominacije naših fudbalera, no bez izglednijih prilika. Padovi Selamovića i Mehanovića u šesnaestercu Orašja izazivali su kod naše klupe revolt zbog nedosuđenih penala, ali je glavni sudija meča ostao nijem na njihove proteste. Iako je lopta više bila u posjedu Crveno - crnih, većinom su se njihovi napadi završavali dugim loptama i jalovim pokušajima prijetnje ga golu Labudova.

fotoprica-orasje1

Naš tim očigledno je fizički spremniji od Orašana, no to nisu iskoristili da dođu do poravnanja. Umjesto toga, Labudovi povećavaju vodstvo. Nakon brze akcije po desnoj strani, Mikić je rutinskim udarcem iskosa sa desne strane matirao nemoćnog Ribića. Igrala se 74. minuta.

Do kraja susreta naš tim je pokušavao barem smanjiti rezultat, no na kraju su Orašani odbranili svoju mrežu i u velikoj radosti proslavili nova tri boda.

U našem timu će sigurno imati mnogo pritužbi na neujednačen kriterij suđenja Čitlučanina Karačića, no isto tako i igra Crveno - crnih ima prostora za detaljnu analizu, jer se stekao utisak da su mogli pružiti mnogo više protiv domaćina koji baš i nije dominirao u ovom susretu. (FK Sloboda.ba)