Foto: Tuzlanski.ba

U okviru 27. Kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda je na Tušnju pred oko 5.000 gledatelja savladala ekipu Borca iz Banjaluke rezultatom 2:0 golovima Krpića i Mujića.

Već na samom početku susreta radost za domaće navijače, nakon što je Zajko Zeba ubacio loptu iz kornera Sulejman Krpić sjajno skače i matira golmana Borca za 1:0, igrao se 4 minut susreta.

Fudbaleri Slobode su nakon vodstva nastavili sa ofanzivnom igrom što im se isplatilo već u 11 minuti. Zajko Zeba sjajno je pronašao Muhameda Mujića koji preciznim udarcem šalje loptu iza leđa golmana Ružića.

Gosti iz Banjaluke su u prvih 45 minuta uspjeli stvoriti samo jednu polupriliku kada su pogodili vanjski dio mreže gola Slobode. Na odmor se otišlo kod rezultata 2:0 za domaće fudbalere.

U nastavku utakmice igrači Husrefa Musemića uglavnom su bili koncetrisani na čuvanje svog gola, dok su gosti iz Banjaluke bezuspješno pokušavali da dođu do izgledne prilike kako bi smanjili rezultat.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka rezultat se nije mijenjao na Tušnju, pa je tako meč između Slobode i Borca završen rezultatom 2:0, iako je Sloboda pred sami kraj susreta propustila izglednu priliku za još jedan pogodak, kada je Ahmetović postigao gol iz ofsajd pozicije.

U narednom 28. kolu koje se igra ovog vikenda Sloboda gostuje kod ekipe Veleža u Mostaru gdje će biti oslabljena za nedostatak Zebe zbog tri žuta kartona. (Tuzlanski.ba / Foto: E.Selimovic)