Fudbaleri Slobode savladali Budućnost rezultatom 2:0 (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Komšije iz Banovića rutinski su poražene na Tušnju u 8. kolu Prve lige FBiH. Crveno - crni su na konto pospremili nova tri boda i već od danas počinju pripreme za gostovanje u Sanskom Mostu.

prses-sloboda

U ne baš dopadljivoj utakmici naša ekipa je rutinski došla do tri boda protiv Budućnosti. Već u 5. minuti Selamović je sjajno prošao po desnoj strani, uputio prizeman centaršut na prvu stativu gdje Omerović neometano matira golmana gostiju Denisa Mujkića.

Do kraja prvih 45 minuta nisu zabilježene veće prilike na obje strane i igra se uglavnom vodila između dva šesnaesterca. Zbog toga je domaća publika zvižducima nagradila Crveno - crne od kojih je očekivala mnogo više ataka ka golu Budućnosti.

U nastavku utakmice naš tim je krenuo nešto agresivnije u napad i već nakon pet minuta igre to im se isplatilo. Gosti na nekih 30 - ak metara postavljaju ofsajd zamku, no ona ne bila neuspješna. Selamović istrčava pred Mujkića i nesebično upošljava Jasmina Mujkića kome nije bilo teško zatresti praznu mrežu Banovićana za vodstvo Crveno - crnih 2:0.

Do kraja susreta, tačnije u 71. minuti, Selamović je istrčao oči u oči sa golmanom gostiju, ali je Denis Mujkić sjajno intervenisao i spasio svoj tim od težeg poraza. U 78. minuti Husić je iskosa sa desne strane traljavo šutirao kraj gola Ribića, što je bila do tada najbolja prilika Banovićana. U 80. minuti Kavazović iz slobodnjaka odlično šutira ka našem golu, Ribić je nesiguran i lopta mu se od prsa odbija do Slomića, no njegov odbijanac uspijeva odbraniti Ribić.

Na kraju utakmice naši fudbaleri su aplauzima ispraćeni od domaćih navijača kojih se ovoga puta na Tušnju skupilo između 500 i 600. Očigledno je da se slabi nastupi naših prvotimaca na gostovanjima odražavaju i na tušanjsku posjetu.

Narednog vikenda Crveno - crni putuju kod Podgrmeča, što je sjajna prilika da se konačno sa gostovanja vrate punog plijena. (FK Sloboda)