Fudbaleri Slobode protiv Mladosti žele nastaviti niz bez poraza!
Foto: Tuzlanski.ba

Pred prvotimcima FK Sloboda je posljednja ovosezonska domaća utakmica u kojoj će dočekati davljenika lige Mladost iz Velike Obarske.

Gosti još uvijek imaju šansu da se sa eventualnim uspjehom na Tušnju domognu sigurne zone i opstanka u BHT Premijer ligi, no protiv sebe će imati Crveno - crne čiji motiv je da se domognu osme uzastopne utakmice bez poraza.

"Mladost je tim koji je ovog proljeća osvojio 16 bodova i riječ je o veoma dobroj ekipi. Dva puta smo ih pratili, doveli su 10 novih igrača među kojima bih izdvojio napadača Komarčevića koji odlično igra. Jako su dobra ekipa i očekujem da će na Tušanj doći u jednoj zatvorenoj varijanti sa namjerom da osvoje bod. Mi smo kompletni i želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Želimo se od tuzlanske publike oprostiti pobjedom", poručio je na današnjoj konferenciji za medije Amir Spahić, jedan od pomoćnika Husrefa Musemića.

Nakon što su osigurali opstanak, naši prvotimci pred sebe su postavili novi cilj a to je nastavak serije bez poraza. Trenutno su uvezali sedam mečeva, te će protiv Mladosti juriti na osmi. Naš čuvar mreže Kenan Pirić u sjajnoj je formi, te očekuje da i nakon gostiju iz Semberije ostane nesavladan:

"Oni su pretposljednji na tabeli i sigurno će na Tušnju tražiti bodove spasa. Na nama je da u meč užemo ozbiljno bez opuštanja i da uspješno privedemo sezonu kraju. Cilj nam je da ostanemo neporaženi i ne primimo gol!".

Utakmica 29. kola BHT Premijer lige u kojoj Crveno - crni dočekuju Mladost igra se sutra (subota, 23. Maj) na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 17 sati.

Podsjećamo, ulaz na ovaj susret je besplatan. (fksloboda.ba)