Foto: Tuzlanski.ba

U večerašnjoj revanš utakmici polufinala „katalonski gigant“ poražen je od Bayerna u Minhenu (2:3), no nakon što je u prvom susretu prošle srijede na stadionu „Camp Nou“ slavio sa 3:0, ukupnim rezultatom 5:3 izborio je plasman u finale.

bayern-barcelona003Bavarci su dobro otvorili večerašnji duel. U sedmom minutu poveli su golom Marokanca Mehdi Benatije, koji je poslije centaršuta Španca Xabi Alonsa iz kornera, bio najviši u skoku i udarcem glavom loptu poslao u mrežu - 1:0.

Međutim, radost domaćih kratko je trajala. Na scenu stupa sjajni trio Barcelone Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar. Prvi je započeo akciju u 15. minutu, uposlio Suareza koji asistira Neymaru za njegov prvi gol - 1:1. Četrnaest minuta kasnije isti scenarij. Argentinac Messi je ovaj put glavom loptu proslijedio do Suareza, Urugvajac uposlio Neymara, a Brazilac razantnim udarcem pogađa prvi ugao gola Bayerna - 1:2.

Sa prednošću Barcelone otišlo se na odmor, da bi u drugom poluvremenu, odnosno u 59. minutu tim iz Minhena stigao do izjednačenja. Na vrhu šesnaesterca Poljak Robert Lewandowski majstorski se oslobađa Argentinca Javiera Mashcerana i šalje neodbranjivo loptu u lijevi ugao gola gostiju - 2:2.

Igrao se 74. minut kada je došlo do novog preokreta rezultata u izvanrednoj fudbalskoj predstavi. Nijemac Thomas Muller preciznim udarcem donosi prednost Bayernu, što je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat utakmice - 3:2.bayern-barcelona001

U drugom revanš meču polufinala sutra u Madridu od 20:45 sati Real će biti domaćin Juventusa. „Kraljevski klub“ će juriti gol zaostatka iz prvog susreta (1:2) igranog minule sedmice u Torinu.

Finale Lige prvaka ove sezone odigrat će se 6. juna na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Titulu pobjednika u najprestižnijem takmičenju u svijetu brani Real Madrid, čiji su fudbaleri prošle sezone po rekordni, deseti put osvojili pehar namijenjen najboljeg klubu na evropskom tlu, piše Anadolu Agency.