Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što klub napusti društvo najboljih, navijači obično iz revolta prema takvom neuspjehu, prestaju dolaziti na stadion dok se isti ne vrati tamo gdje po svojoj tradiciji i pripada.

\"fukare-hrvatska1\"Nakon što je Juventus napustio Seriju A tribine Torinskog stadiona bile su gotovo prazne, ekspresni povratak „stare dame\" preko noći je vratio sve one koji su bili ogorčeni time što svoj voljeni klub moraju \"gledati\" u nižem rangu, a nedugo zatim Juve ih je obradovao i osvojenim scudetom.

Isti slučaj je bio i sa drugim klubovima poput Engleskog Leedsa ili recimo Argentinske svetinje koja se zove River Plate. Razumljivo je da navijači uvijek žele da budu svjedoci dobrih rezultata, ubjedljivih pobjeda i konstantne borbe za sami vrh tabele. Međutim, nije uvijek onako kako navijači priželjkuju.

Upravo Tuzli desilo se ono što su brojni ljubitelji sporta najmanje željeli i očekivali, Sloboda je ispala u niži rang takmičenja. Međutim, od momenta kada su crveno-crni ispali uz neizbježno prisutnu tugu i razočarenje istovremeno se javio inat! Inat ispoljen u iskrenoj ljubavi i bezrezervnoj podršci baš sada, kada je najteže!

Činjenice govore sljedeće: Jedan klub iz prve lige Federacije BiH gostuje na memorijalnom turniru „Zvonko Mikočević\" koji se odigrava u manje poznatom Hrvatskom mjestu po imeniu „Rušica\", na turniru pored tog kluba učestvuju još Slaven Belupo, Cibalija Vinkovci (Hrvatska), F.C. Luke Koper (Slovenija) i upravo taj klub iz Prve lige Federacije na turniru ima podršku od 50 vjernih pristalica koji su na nesnošljivim temperaturama putovali da pruže podršku svojim ljubimcima.

\"fukare-hrvatska\"

Ovakva priča je uistinu neobična i pohvalna. U pitanju je naravno FK Sloboda Tuzla i njeni navijači Fukare a glavni razlog je upravo ono što smo već prethodno spomenuli, a zove se Inat! Svi su ujedinjeni i složni samo oko jednog cilja: Ekspresan povratak u društvo najboljih!

\"selma-fukara\"

Pored ovog navijačkog gesta Tuzlanskih Fukara, dolazi nam još jedan dokaz da ljubav prema voljenom klubu ne poznaje granice. Naime, radi se o studentici Selmi Kunosić koja se trenutno nalazi u Norveškoj povodom ljetnog univerziteta u gradu Oslu. Selma je inače druga godina Mašinskog fakulteta u Tuzli sa prosjekom ocjena 9.6. Kao što možete vidjeti na fotografijama iako se radi o posjeti ozbiljnijeg karaktera Selma bez šala voljenog kluba ali i majice omiljene navijačke skupine nije krenula na put.

Zbog svega navedenog ali i brojnih drugih situacija u kojima naši sugrađani konstantno iskazuju podršku voljenom klubu, možemo zaključiti samo jedno: Ljubav prema FK Slobodi ne poznaje granice!

Tuzlanski.ba