Foto: Tuzlanski.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, danas od 19 sati u okviru 2. kola grupe B, Svjetskog rukometnog prvenstva koje se održava u Kataru odmjerit će snage sa nacionalnom selekcijom Austrije, koja je u petak poražena rezultatom 32:30 od Hrvatske.

Austrijski selektor Patrekur Johannesson najavljuje pobjedu koja bi Austrijancima mnogo značila u borbi za drugi krug.

[caption id="attachment_107948" align="alignleft" width="229"]ferhatbegovici Iskusni rukometaši, braća Ferhatbegović[/caption]

Emir Ferhatbegović, rukometaš Sloboda Solane i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine čvrsto vjeruje u dobru igru svojih bivših saigrača i pobjedu Zmajeva:

- Jučer, relativno nesigurna i nekvalitetna predstava naših rukometaša u Kataru, ali zaslužena pobjeda i kapa do poda. Po mom mišljenju dobro je to što smo odigrali ispod svog nivoa, a pobijedili. Dobili smo samopouzdanje, elan i u naletu smo, osjetili smo kako je to nastupiti na velikom takmičenju. Dovoljno vremena smo se pripremali, znamo odigrati jako dobru odbranu i imamo timski duh. Austriju, koja se jučer dobro izmorila protiv Hrvatske, poznajemo jako dobro i nije nam nikakva nepoznanica. ističe Ferhatbegović i dodaje: 

- Imamo širu klupu i bolju rotaciju od Austrijanaca. Momci su, vjerujem, 100% svjesni šta im 60 minuta čvrste odbrane može donijeti, a koju mi možemo, znamo i hoćemo odigrati. Pokazali smo to protiv Nijemaca u Zetri, Bjelorusa u Minsku i pogotovo Danaca u Mejdanu. Čvrsto vjerujem i uopšte ne sumnjam da samo tako, korektnom i snažnom odbranom, vrelog srca i hladne glave večeras idemo dalje, zaključuje Emir Ferhatebegović.

(Tuzlanski.ba)