Ekipa sportskih novinara BiH osvojila drugo mjesto na regionalnom turniru u Sarajevu
Foto: Tuzlanski.ba

Nogometna reprezentacija Srbije pobjednik je tradicionalnog turnira sportskih novinara Jugoistočne Evrope koji je održan proteklog vikenda u Sarajevu.

nonivari-fudbalNa turniru, održanom u dvorani KSC na Ilidži, novinari Srbije ostvarili sve tri pobjede. Drugo mjesto pripalo novinarskoj reprezentaciji BiH, koja je imala jednu pobjedu, remi i poraz. U borbi za treće mjesto novinari Makedonije bili su uspješniji od kolega iz Crne Gore. Crnogorcima je pripala nagrada za fair play, dok je specijalno priznanje otišlo u ruke prve dame bh. nogometa, aktuelnoj direktorici Olimpica Biseri Gracić.

Turnir na Ilidži su otvorili Elvedin Begić, predsjednik N/FSBiH i selektor Safet Sušić, dok je Ivica Osim bio specijalni gost na večeri i dodjeli priznanja. Prisustvo Osima posebno je obradovalo kolege novinare iz Srbije, Makedonije, Crn Gore. Prije sportskog dijela, održan je okrugli stol na temu "Sportski novinari i sportski radnici u borbi protiv huliganizma u sportu". Uvodno izlaganje imali se Mirsad Kebo, potpredsjednik Vlade Federacije BiH, a govorili su još Jasmin Baković, generalni sekretar NSBiH, Predrag Pašić, legendarno krilo Sarajeva, te Irfan Kreho, doajen sportskog novinarstva u BiH, te domaćin i moderator Almir Šećkanović.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mirko Bunjevčević iz Srbije. Najbolji strijelac je Ivan Ivanović, napadač selekcija Crne Gore, a priznanje za najuspješnijeg golmana pripalo je Nerminu Bisi, "portiru" selekcije BiH. I njegov kolega iz makedonske reprezentacije Toni Noevski dobio je priznanje sa najviše odbrana u jednoj utakmici. Almir Murtezić, koji je pojačao bh. novinare, dobio je priznanje za najatraktivnije poteze tokom turnira.