Džeko: "Trebamo pametno odigrati utakmicu i pokušati pobijediti"
Foto: Tuzlanski.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici protiv selekcije Belgije igra treći susret kvalifikacija za nastup na evropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj.

Bh. nogometaši imat će težak zadatak da u susretu s petom reprezentacijom na listi FIFA-e pokušaju nadoknaditi neočekivano izgubljene bodove od Kipra.

Dobra igra prije tri dna u Velsu bh. igračima je vratila sampouzdanje, a selektor Safet Sušić najavljuje da će njegovi izabranici učiniti sve da ostvare prvu pobjedu u kvalifikacijama.

- Belgija je sigurno bolja ekipa do Velsa, neće biti lako, ali ćemo dati sve da pobijedimo. Belgijancima bod daleko više odgovara nego nama. Ne smijemo biti naivni, po svaku cijenu krenuti u napad i ostaviti im puno prostora. To je izuzetno dobra ekipa i kada napada i kada ide u kontranapad - kazao je Sušić.

Kapiten ekipe Edin Džeko smatra da je Belgija jedna od najboljih evropskih ekipa.

- Nesmijemo biti naivni. Trebamo pametno odigrati utakmicu i pokušati pobijediti. Belgija je u naletu, pogotovo poslije Svjetskog prvenstva koje su dobro odigrali. Sigurno je da će ovdje pokušati pobijediti, mada mislim da bi bili zaodovoljni i bodom - izjavio je Džeko.

Džeko odlično poznaje kapitena Belgije:

"Kompany i ja se znamo jako dobro, a on je za mene najbolji odbrambeni igrač u Engleskoj i jedan od najboljih na svijetu. Biće interesantno igrati protiv njega i ne znam da li je prednost ili mana što se poznajemo, ali znam da ću ja dati sve od sebe."

O tome koliko naši igrači poznaju protivničke kapiten kaže:

"Mislim da svi naši igrači poznaju njihovu ekipu dosta dobro. Svi gledaju najbolje lige gdje igraju njihovi igrači. Oni su dobar kolektiv i jedna od najboljih reprezenacija na svijetu. Mislim da su u velikom naletu, posebno nakon Svjetskog prvenstva," rekao je Džeko.

Susret Bosna i Hercegovina - Belgija igra se večeras u 20.45 sati na stadionu "Bilino polje", a sudit će ga Italijan Luca Banti.

U okviru B-grupe večeras će se igrati još dva susreta Vels - Kipar i Andora - Izrael.