Devet golova Slobode u Kopru protiv Pirana
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbaleri Slobode odigrali prvi kontrolni meč na pripremama u Kopru

mec-protiv-pirana

Rezultatom 9:0 Sloboda je porazila svog protivnika ekipu Pirana iz Portoroža u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Kopru.

Miroslav Ćiro Blažević od početka na teren je izveo sljedećih 11 igrača:Hadžić, Salihović, Efendić, Moranjkić, Kuduzović, Omić, Husić, Šaćiri, J. Mujkić, Krpić, Kapić.

Nakon prvih 15 minuta igre bila je evidentna  terenska inicijativa fudbalera Slobode. Zabilježene su i dvije dobre šanse Crveno - crnih, ali mreža Pirana ostala je netaknuta.

Nešto više od pola sata igre trebalo je Ćirinim igračima da postignu prvi gol. U 33. minuti nakon sjajne akcije Krpić postiže svoj prvijenac u crveno - crnom dresu za vodstvo od 1:0!

Samo minutu nakon gola Krpića, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Jasmin Mujkić bio je siguran sa 11 metara za povećanje rezultata na 2:0. Pred kraj prvog poluvremena Šaćiri je povisio na 3:0.

Treba spomenuti da se utakmica odigrala po jakom pljusku i hladnom vremenu.

U drugom poluvremenu Blažević je na teren izveo novih 11 fudbalera. Nešto ranije, u 33. minuti Hadžića je na golu zamijenio Fejzić, a ostatak tima izgledao je ovako: Mehanović, Čejvanović, Mehidić, Jahić, Pršeš, Musić, A. Mujkić, Jusufbašić, Selamović i Halilović. Na klupi su ostali Huseinbašić, Hodžić i Ferizović.

Nova postava Crveno - crnih takođe dominirala je terenom, zabilježene su dvije dobre prilike za povećanje rezultata. Igrala se 50. minuta kada je Selamović sjajno iskoristio jedan centaršut i po nakvašenom terenu pospremio loptu u mrežu Pirana za 4:0. Jedinu priliku igrači Pirana imali su u 60 minuti kada je jedan njihov igrač pogodio prečku.

Do kraja utakmice fudbaleri Slobode uspjeli su postići još pet golova. Seriju pogodaka nastavio je Jusufbašić kojem je ovo bio drugi gol u dresu Slobode. Za šesti gol zaslužan je bio Mehanović koji je šutirao sa vrha šesnaesterca i loptu poslao iza leđa domaćeg golmana.

Odbrana domaćina konstantno je bila na velikim mukama jer su naši fudbaleri stvarali veliki broj šansi za postizanje gola. U 79 minutu Sloboda je povela sa 7:0, Mirza Musić u 79. minuti nakon sjajnog duplog pasa sa Pršešom zatresao je mrežu Pirana!

Posljednji pogodak na utakmici za konačnih 9:0 postavio je Musić svojim drugim golom nakon sjajnog proigravanja Ferizovića. Igrala se 87. minuta. (fksloboda / Tuzlanski.ba)