Džeko nagrađen tortom za 50. jubilarni pogodak (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Slatka nagrada Dijamantu za 50-ti gol

dzeko-torta

Napadač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i engleskog Manchester Cityja Edin Džeko postigao je jedini gol za pobjedu svog tima protiv Crystal Palacea.

U susretu 19. kola engleske Premier lige ''Građani'' su na ''Etihadu'' ugostili Crystal Palace. Domaćin nije uspijevao postići pogodak tokom cijelog prvog poluvremena, ali pobjedu Cityju donio je Džeko golom u 67. minutu susreta.

City je s nova tri boda preuzeo lidersku poziciju na tabeli engleskog prvenstva, dok drugoplasirani Arsenal, koji trenutno ima dva boda manje, sutra u 14.30 sati gostuje Newcastlu.

Džeki je ovo bio 50 pogodak u dresu Građana, golom i odnosom prema igri Džeko je pokupio simpatije trenera i saigrača, i nakon utakmice mnogi su pohvalno govorili o njegovoj igri.

"Uvijek možete računati na Edina. Bez obzira šta ljudi govorili o njemu, on se nikad ne predaje", poručio je preko Twittera Džekin kolega Micah Richards.

Prijatelji našeg dijamanta, koji se trenutno nalaze u Manchesteru, obradovali su Edina tortom povodom njegovog 50. pogotka u dresu Manchester City FC-a, sa željom da ih bude jos najmanje toliko.