Džeko igrao 90 minuta u pobjedi Cityja
Foto: Tuzlanski.ba

Man City slavio treću uzastopnu pobjedu

city-tekma

Danas je na rasporedu bilo 14. kolo Engleske Premier lige. U derbiju kola Man Utd poražen je na svom terenu od ekipe Evertona minimalnim rezultatom 1:0. Pogodak za Everton postigao je Oviedo u 86 minutu susreta.

Uloge favorita opravdali su Arsenal, Liverpul,  Chelsea te Man City. Fudbaleri Arsenala su sa 2:0 porazili Hull dok je Liverpul sa visokih 5:1 savladao Norwich. Najviše golova postignuto je na susretu Sunderland - Chelsea čak sedam a rezultat je glasio 3:4 u korist Londonskih Plavaca.

Tim našeg Edina Džeke Man City bio je gost kod ekipe West Bromwich Albiona, a igrači Manuela Pellegrinija upisali su treću uzastopnu pobjedu, ukupno desetu u dosadašnjem dijelu prvenstva. Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta u dresu Cityja ali nije uspio postići pogodak.

Golove za Man City dali su Agüero na samom početku utakmice tačnije u 9. minuti a dva puta mrežu West Bromwicha zatresao je Toure, jednom sa bijele tačke. U posljednjim minutama zahvaljujući autogolu Pantilimona WBA je smanjio rezultat na 1:3. U sudijskoj nadoknadi vremena domaćini preko Anichebe uspijevaju ublažiti poraz na 3:2.

Asmir Begović je svih 90 minuta uspješno čuvao mrežu svoje ekipe protiv Cardiffa ali njegove kolege u napadu nisu bile raspoložene tako da je ovaj susret završio rezultatom 0:0.

Tottenham je preokretom stigao do pobjede protiv Fulhama U 14. kolu Engleske Premier lige postignuta su 32 gola, a na tabeli i dalje vodi Arsenal sa 34 osvojena boda. (Tuzlanski.ba)