Džeko asistencijom i golom osigurao Cityju prolaz (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Manchester City je večeras u gostima kod Newcastlea izborio četvrtfinale Capital One Cupa, a glavni junak gostiju bio je bh. reprezentativac Edin Džeko.

dzeko-city

Manchester City je gostovao Newcastleu na St. James Parku, a "građane" je od prve minute, konačno, predvodio naš reprezentativac Edin Džeko, koji je odmarao u nekoliko proteklih utakmica, ali Manuel Pellegrini odlučio mu je dati šansu ispred Sergija Aguera i Alvara Negreda, koji je doduše kasnije ušao u igru umjesto povrijeđenog Stevana Jovetića.

Čileanac je izmijenio kompletan sastav, pa su tako igrali Pantilimon, Lescott, Boyata, Richards, Rodwell, Garcia, Milner..

Džeko i društvo nisu uspjeli pronaći put do mreže domaćeg golmana Tima Krula, no u produžecima je City uspio da ostvari pobjedu i prolaz dalje.

Prvo je u 99. minuti Džeko s lijeve strane ubacio za Negreda, koji je bio siguran za 1:0. Akcija je podsjećala na onu Džeke i Ibiševića protiv Litvanije.

U 105. minuti James Milner je sjajno uposlio Džeku, naš reprezentativac obišao Krula i postavio konačnih 2:0. Džeko je najbolje ocijenjeni igrač na utakmici (prema Whoscored.com portalu) sa ocjenom 8.5. (Sportsport.ba)