Danas u 17 sati žrijeb grupa za svjetsko prvenstvo
Foto: Tuzlanski.ba

Danas žrijeb grupa za SP u Brazilu, BiH predstavlja Ljubojević

DSC00014

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) danas od 17 sati u brazilskom odmaralištu Costa do Sauipeu obavit će žrijeb grupa za svjetsko prvenstvo 2014.

Nosioci žrijeba će se naći u prvoj jakosnoj grupi, a to su domaćin Brazil, Španija, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj i Švicarska.

Drugu jakosnu grupu čine Ekvador, Čile, Nigerija, Kamerun, Gana, Obala Slonovače i Alžir, a treću Japan, Južna Koreja, Iran, Australija, Meksiko, SAD, Honduras i Kostarika.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u četvrtoj jakosnoj grupi zajedno s Hrvatskom, Holandijom, Italijom, Engleskom, Portugalom, Grčkom, Rusijom i Francuskom.

Pošto je u drugoj grupi samo sedam reprezentacija, a u četvrtoj devet, FIFA će danas prije glavnog žrijeba odlučiti koju će od evropskih reprezentacija iz četvrte prebaciti u drugu grupu.

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine na današnjem žrijebanju grupa za SP predstavljat će potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Darko Ljubojević, koji će zamijeniti odsutnog Safeta Sušića.

Sušić je na let za Brazil iz Francuske stigao pola sata prije uzlijetanja aviona, no zbog sigurnosnih procedura nije mu omogućeno da uđe u avion.