Danas na EURO 2016: Ronaldo želi zaustaviti Hrvatsku
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon što su odigrane utakmice grupne faze na EURO 2016 uslijedila su dva dana pauze, ali se danas ljubitelji fudbala mogu vratiti na svoje. Počinje najzanimljiviji dio takmičenja, nokaut faza u kojoj niko više nema pravo na popravni. Od današnjih ogleda osmine finala svakako je za region najzanimljiviji duel u kojem neubjedljivi Portugal predvođen Cristianom Ronaldom želi zaustaviti zahuktalu Hrvatsku, javlja Anadolu Agency (AA). 

Susret Portugala i Hrvata igraće se na stadionu "Bollaert-Deleils“ u Lensu sa početkom 21 sat. "Vatreni“ su superiorno osvojili prvo mjesto u grupi „C“, pobjedom protiv još uvijek aktuelnih šampiona Španije, pa je logično da su blagi favoriti. No, s druge strane Portugal koji se provukao kroz grupu „F“ do osmine finala ima svoje adute, a najveći je jedan od najboljih fudbalera današnjice Ronaldo. I tradicija je na strani Portugalaca, koji su u dosadašnja tri ogleda sa Hrvatima ostvarili sve pobjede.

U preostala dva duela današnjeg programa sastaće se Švajcarska – Poljska i Vels – Sjeverna Irska. U susretu Švajcaraca i Poljaka nema izrazitog favorita, obje selekcije podjednako žele napraviti nešto na EURO 2016, pa se može očekivati beskompromisna borba. Još uzbudljivije trebalo bi biti u duelu otočkih rivala Velsa i Sjeverne Irske. Naravno, favoriti su Velšani ako ništa zbog svoje prve zvijezde Garetha Balea, koji igra sjajno u Francuskoj.

- 25. juni –

Saint-Etienne (15.00): Švajcarska – Poljska

Pariz (18.00): Vels – Sjeverna Irska

Lens (21.00): Hrvatska – Portugal