Da se naježiš:  Dan koji je napisao fudbalsku istoriju BiH (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

15. oktobar 2013. godine bio je dan kojeg će svaki Bosanac i Hercegovac pamtiti do kraja života.

slavlje1Mnogi će reči da je plasman fudbalske reprezentacije BiH na SP u Brazilu 2014. godine nešto najljepše što se dogodilo u dosadašnjoj istoriji naše domovine.

Mala zemlja velikog srca će biti dio najveće svjetske fudbalske smotre, rame uz rame sa najboljim reprezentacijama svijeta u ovom trenutku. Još uvijek je pomalo teško se naviknuti na činjenicu da smo direktno izborili toliko željeni plasman na ovo veliko takmičenje.

6. decembra kada je na programu žrijeb grupa za nastup na SP u Brazilu ćemo aminati i Boga moliti da imamo koliko toliko sportske sreće prilikom žrijeba koja će nam biti itekako potrebna.

Međutim kao što reče naš dragi Vedator za stranicu Fifa.com "U Brazil ne idemo kao turisti" bilo kako bilo naši Zmajevi su već sada pobjednici, no niti jednog trenutka ne treba sumnjati da će Papetovi igrači ostaviti srce na terenu kako bi nas učinili još sretnijima i ponosnijima.

Redovni čitatelj našeg portala Tarik Kovačević želio nas je još jednom podsjetiti na dan koji je kako kaže promjenio naše živote. Tarik je napravio jedan video kao podsjetnik na istorijski dan. Video traje nešto manje od četiri minuta i pun je emocija. "Jednostavno morao sam napraviti ovako nešto da se svi skupa prisjetimo dana kada je naša BiH izborila plasman na svjestko prvenstvo u Brazilu" rekao je autor ovog videa Tarik Kovačević za Tuzlanski.ba