Cirkus u Bundesligi: Bayeru priznat fantomski pogodak! (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Glavni arbitar meča kao da se pokušao iskupiti sa šest minuta nadoknade za fantomski gol

leverkusen-bayer

Nakon što su pred odlazak na reprezentativnu pauzu uspjeli ostati neporaženi u duelu sa Bayernom, aktuelnim prvakom Evrope, fudbaleri bayer Leverkusena slavili su značajnu pobjedu od 1:2 na gostovanju kod Hoffenheima u okviru 9. kola njemačke Bundeslige.

U početnom sastavu Apotekara nije bilo kapitena bh. reprezentacije Emira Spahića kojeg je trener Sammy Hyppia očito odlučio poštediti nakon dvije utakmice kvalifikacija za SP i velikog slavlja.

Za razliku od kapitena Zmajeva, njegov kolega iz reprezentacije Sejad Salihović našao se u udarnoj postavi TSG-a.

Gosti su do vodstvart stigli u 26. minuti preko preko Sidneya Sama, koji je sjajnim udarcem pogodio sa nekih 17-18 metara, asistirao mu je Castro.

Vodstvom gostiju otišlo se na poluvrijeme, a od 46. minute na teren je umjesto Wollscheida istrčao Emir Spahić. Ipak, ono što se desilo u nastavku susreta mnogi u našoj zemlji bi rekli da je "nemoguće da se desi u Njemačkoj", ipak desilo se.

Na asistenciju Casta za vodstvo gostiju udvostručio je Kiessling u 70. minuti meča, ali niko od sudija nije učio da je lopta u gol ušla sa vanjske strane. Lakrdija za kakvu bi pomislili da je moguća samo na brdovitom Balkanu.

Da stvar bude gora po domaće, čije je redove u 63. minuti napustio Salihović, u sedam minuta prije kraja Firmino je promašio penal, da bi u 88. minuti Schipplock postavio konačnih 1:2.

Glavni arbitar meča kao da se pokušao iskupiti sa šest minuta nadoknade za fantomski gol i tako dati šansu Hoffenheima da izjednači, ali do kraja je ostalo 1:2 za Apotekare. (Sportsport.ba)